Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Türk Hava Yolları'nın (THY) 30 uçağını ekonomik kriz nedeniyle yere indirdiğinin ortaya çıkmasının ardından CHP'li Haluk Pekşen'den çok dikkat çeken bir iddia geldi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, THY'nin hangarlarda yatan uçak filosu zararının aylık 70 milyon dolar olduğunu söyledi.

Twitter'dan açıklamalar yapan Pekşen, "Havacılıkta insanlık tarihinin en büyük soygunu TBMM tarafından çok acil bir araştırma ve soruşturma komisyonu kurularak bu soygun durmalı" dedi.

"THY nin 19 A 330 1 A 340 olmak üzere tam 48 uçağı hangarlarda yatıyor" diyen Pekşen, hangarlarda yatan uçakların listelerini de paylaştı.

İşte o liste...



Bu haberin birlikte değerlendirilmesi gereken diğer haber ise, bir kaç gün öncesinden...

Ümit Özdağ, THY'nin Devrik Tunus Liderinin saltanat uçağını 78 milyon dolara satın almasını gündeme getirip sormuştu? Bu ultra lüks uçakla tarifeli uçuşlar mı yapılacaktı?

İki haber yan yana konulduğunda, ülkenin tüm vatandaşlarının cebinden çıkan paralarla nelerin yapılabildiği acı acı düşündürüyor.

(Haberalp)

Editör: TE Bilisim