Fazla mesai ücreti alacak devlet memurları ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, bazı memurlar fazla mesai ücreti alacak. Hangi memurlar fazla mesai ücreti alacak diye merak edenlere hemen söyleyelim, Orman Köylülerinin Kalkınması, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile Hazine'ye ait tarım arazilerinin satış ve iade işlemlerinde fiilen görevlendirilen kamu personellerine fazla mesai ödenecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre, Orman Köylülerinin Kalkınması, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile Hazine'ye ait tarım arazilerinin satış ve iade işlemlerinde fiilen görevlendirilen kamu personelleri fazla mesai ücreti alacak. Buna göre, söz konusu kanun uyarınca yapılacak satış ve iade işlemlerinde günlük mesai saatleri dışında fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan personel ve fazla çalışma yaptırılacak toplam süre Maliye Bakanlığı personeli için Maliye Bakanlığı'nca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personeli için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca belirlenecek.

Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!

FAZLA MESAİ ÜCRETİ

Fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele ödenecek. Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda 50 saati ve toplamda 6 ayı geçemeyecek. Fazla çalışmanın her bir saati için 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) cetvelinde 1,45 lira olarak belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin 5 katı esas alınacak.

Editör: TE Bilisim