Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörleri arasında yer alan hazır giyim, firmaların ürünlerini tanıtmak ve İngiltere'ye ihracatı arttırmak amacıyla 29-30 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenecek Fashion SVP fuarına çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Sektör için önemli bir moda fuarı olan Fashion SVP'ye Türkiye milli katılım organizasyonunu, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği yapıyor. Bu organizasyonla fuara katılan 16 firma İngiltere, Kuzey Avrupa ve İskandinav ülkeleri başta olmak üzere bütün dünyaya ihracatlarını arttırma çabası içinde olacak.

"Turkish Fashion Break-Bir Kahve Molası Ticaret" sloganıyla 2001 yılından bu yana Londra’da, Türk hazır giyim ihracatını arttırmak için sektörel ticaret heyeti organizasyonlarına imza attıklarını belirten Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, bu sefer dünyanın önde gelen moda fuarlarından Fashion SVP Londra’ya katılarak, Türkiye’nin İngiltere ve Avrupa pazarındaki konumunu güçlendirmek istediklerini söyledi. Türk hazır giyim sektörünün İngiltere, Kuzey Avrupa ve İskandinav ülkelerindeki üst düzey alıcılarla Fashion SVP fuarında yüz yüze gelme fırsatı bulacağına işaret eden Kızılgüneşler, “Fashion SVP fuarında katılımcılar, aynı zamanda kumaş ve ürün uzmanlarından son trendler hakkında da bilgi edinebilecek. Yaklaşık 30 milyar dolar hazır giyim ithalat potansiyeline sahip İngiltere, ihracat yaptığımız Avrupa ülkeleri arasında Almanya'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. 2015 Ocak-Ağustos döneminde 79 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Hazır giyim üreticilerimizi İngiltere alıcılarıyla buluşturup İngiltere'ye olan ihracatımızı arttırmayı hedeflediğimiz bu organizasyona imza atacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Fashion SVP'ye, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin milli katılım organizasyonuyla gidecek firmalar şunlar: Akçakaya Group, Apaz Tekstil, Are Tekstil, Avantage Spot Tekstil, CU Tekstil, Eriş Giyim, Fıratteks Tekstil, İya Tekstil, Leana Tekstil, Mergü Tekstil, Mosi Tekstil, Özsimge Tekstil, Ral Tekstil, Seyfeli Tekstil, Tuline Tekstil ve Yalaz Tekstil.

Editör: TE Bilisim