Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), 2015 yılı yurtdışı tanıtım atağına Hindistan’dan başladı. 22-24 Ocak 2015 arasında Mumbai şehrinde düzenlenen Food Hospitality World Fuarı’na katılan ZZTK, Hindistan’ın en büyük market zincirlerinden Big Bazaar ve Reliance firmaları ile başarılı ikili iş görüşmelerine imza attı. Big Bazaar'ı Türkiye’ye VIP alım heyeti kapsamında davet eden ZZTK, Hindistan marketlerinde son yıllarda yer bulmaya başlayan zeytin ve sızma zeytinyağlarının Türk ürünlerinden oluşması için çaba gösteriyor.

Mumbai Food Hospitality World Fuarı’na 18 metrekarelik bir stantla katıldıklarını belirten ZZTK Başkanı M.Kadri Gündeş, yıllık 230 milyar dolarlık gıda ürünleri ithal eden Hindistan’daki pazar paylarını arttırmayı amaçladıklarını kaydetti. Fuar sırasında ciddi ithalatçı firmalarla görüşmeler yaptıklarını aktaran Gündeş, “Hindistan'da faaliyet gösteren, 50 bin çalışanı olan Big Bazaar ve 10 bin çalışanlı Reliance isimli büyük süpermarket gruplarının yetkilileriyle ikili görüşmeler yaptık. Big Bazaar firması yetkililerini, VIP alım heyeti organizasyonu için ülkemize davet ettik. Hindistan’da zeytinyağı tüketimi, son yıllarda yıllık yüzde 50-60 oranında artıyor ve 10 bin ton tüketime ulaştılar. Bizim de ülke olarak hedefimiz, Hindistan pazarında yüzde 25 paya ulaşmak.” şeklinde konuştu.

Gündeş, fuardan bir gün önce ülkenin önemli otellerinde çalışan şeflerin verdiği seminerde ve fuar sırasındaki yemek pişirme yarışmalarına katılan şeflerden aldıkları bilgilere göre Hindistan'da son yıllarda Akdeniz mutfağının giderek yaygınlaştığını öğrendikleri bilgisini verdi. Gündeş, şunları kaydetti: “Hindistan’da bulunduğumuz sürede yaptığımız süpermarket ziyaretlerinde, zeytin ve sızma zeytinyağının raflarda yer almaya başladığını gözlemledik. Yine fuar sırasında standımızı ziyaret ederek tadım yaptırdığımız şeflerden, ürünlerimiz için olumlu geri dönüşler aldık. Yoğun olarak vejeteryan ürünlerin tüketildiği, 1 milyarı aşkın nüfusuyla Hindistan, tanıtım çalışmalarının karşılığının alınacağı bir ülke. ZZTK’nın açtığı bu yolda, ihracatçı firmalarımızın kararlı ve doğru adımlar atarak başarılı olacaklarına inanıyorum.”

Editör: TE Bilisim