Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
Rus- Türk İşadamları Birliği’nin (RTİB) organize ettiği “Zirve Toplantısı”nın konuğu Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Türkiye’den iş adamlarını Rusya’ya yatırım yapmaya davet etti.
Moskova Marriott Royal Aurora Hoteli’nde konuşan Ilıcak, “Rusya’da yaklaşık 18 bin çalışanımız var, bunların 9 bini Moskova’da. Moskova dünyanın en hızlı gelişen gayrimenkul pazarlarından biri. Burada ciddi bir talep var, alışveriş merkez sayısı artıyor. Genelde Rusya’da alışveriş merkezlerine talep artıyor. Çünkü havadan dolayı açık pazaryerleri taşınıyor büyük marketlere. Bu da Türk perakendeciler için büyük imkan. Türkiye’de markalaşmış perakendeci firmalar bir an önce Rusya’ya gelerek pozisyon alması gerekiyor. Rusya ciddi ölçekte yabancı yatırımı çekmeye başladı son yıllarda. Gayrımenkulde çok yabancı yatırımlar görüyoruz. Bu bağlamda biz de çok sayıda alışveriş merkezleri yapmaya başladık. Rusya genelinde çok sayıda inşaatımız devam ediyor. Şu anda yaklaşık 40 tane şantiyemiz var. Son 3 yılda Moskova’ya çok ciddi anlamda ağırlık vermeye başladık.” dedi.

Zey Port Projesi’ni bir başka bahara ertelediklerini belirten Ilıcak, “Benim için önemli proje. Önümüzdeki aşamada olması için dua ediyoruz.” temennisinde bulundu.


Editör: TE Bilisim