Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar Barışı başvurularında bir ayı geride bıraktık. Bu süreçte vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Başvuru sayısı bir ay gibi kısa bir sürede 2 milyonu aştı. " dedi. 

Ancak bu kapsamda belge düzenlenen konutların sayısı 54 bin oldu.

Bakan "
"Vatandaşlarımız devletiyle helalleşmek ve yapılarında sorunsuzca oturmak amacıyla zaman kaybetmeden belgesini almak için bize başvurdu. İmar Barışı kapsamında vatandaşlarımızı bir ayda 54 bin yapı için yapı kayıt belgesine kavuşturduk." diye konuştu.

Arada oldukça büyük bir uçurum var.

Bu durumda ortada çok ciddi bir sorunun olduğu ve İmar Barışının amaca ulaşmadığı görülüyor.

Basvuru yapılan yapıların yarısı 1-2 katlı; yani çok düşük harclı konutlar... peki işyerleri, yuksek katlı konutlar ve diğer yapılar ne olacak? Bu yapılarda cok ama cok yüksek harclar var. Kat  maliklerinin %100 cogunlugu saglamadıgı için ayrıca mühendis ve mimarların   işin merkezinde olması gerekir iken, bu konuda tamamen dışlanması, sistemin saglıklı bir şekilde işlemesine engel oluyor ve beklenen randıman alınamıyor.

Bu durumu ancak bir yönetmelik çözecektir. Eğer böyle bir düzenleme gelmezse 2 milyon kaçak yapı mevcudiyetini herhangi bir yasal konumda olmadan sürdürmeye devam edecektir.






Editör: TE Bilisim