Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
İran’ın başkenti Tahran’a resmi ziyarette bulunan İstanbul Sanayi Odası(İSO) heyetine İran ile birlikte otomobil üretme teklif edildi. İran devlet haber ajansı İRNA’nın bildirdiğine göre, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan 70 kişilik heyetle Tahran’a geldi. Türk işadamları heyeti, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade ile bir araya geldi. Görüşmede taraflar yüzde 50-50 ortaklıkla yeni bir otomobil tasarımı yapma fikrini müzakere etti.

Ajansın bildirdiğine göre görüşmede konuşan Nimetzade, “İki ülke olarak yüzde 50-50 ortaklıkla yeni bir otomobil tasarımı yaparak dünyaya ihraç edebiliriz” dedi. Türkiye ile ekonomik ilişkilerden sorumlu Teknoloji ve İletişim Bakanı Dr. Mahmud Vaizi de ambargo sonrası ilişkileri geliştirmek ve ihtiyaçlarını temin etmek istedikleri ilk ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.


İran pazarına ilgi duyduklarını söyleyen Bahçıvan, İSO'da bir “İran Masası" kuracaklarını belirtti. Bahçıvan, “Gümrüklerde yüksek geçiş ücreti, ulaşım yetersizliği, yüksek doğalgaz fiyatları gibi sorunlar çözüldüğünde iki ülke dış ticareti 100 milyar doları bulabilir” dedi.
Cihan

Editör: TE Bilisim