Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden önce Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından hazırlanan İş Dünyasında Kadın Raporu'nun ikinci cildini İzmir’de kamuoyuna açıklayacak. Aynı gün raporun değerlendirildiği bir panel de düzenleyecek olan BASİFED, sürdürülebilir büyümede kadının yeri, mevcut istihdamın nitelikleri ve bunun kalkınmadaki etkisi üzerine görüş ve önerilerini aktaracak.

Türkiye’de son dönemde yaşanan olayların ardından kadınların meselelerinin çözümü için daha çok çalışma yapılması gerektiğinin ortaya çıktığını dile getiren BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, bu amaçla İzmir’de böyle bir organizasyona evsahipliği yaptıklarını söyledi. Üyesi oldukları, Türkiye’nin ekonomi ve kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapan TÜRKONFED’in önem verdiği çalışmaların başında “İş Dünyasında Kadın” konusunun geldiğini belirterek, “TÜRKONFED, 2007 yılında ilk İş Dünyasında Kadın Raporu'nu yayımladı. Söz konusu rapor, hem kadın istihdamındaki mevcut durumu ve yapısal nitelikli sorunları karşılaştırmalı bir çerçevede ortaya koymuş hem de politika oluşturucular ve soruna taraf kesimler için kullanılabilecek politikalar geliştirmiştir. 2014 yılında güncellenen İş Dünyasında Kadın Raporu’nun ikinci cildi ise sürdürülebilir bir ekonomik büyümede kadının yeri, mevcut istihdamın nitelikleri ve bunun kalkınmadaki etkisi üzerine karşılaştırmalı ülke örnekleri, Kohort analizi ve politika önerilerini içermektedir. 5 Mart tarihinde biz EGİAD dernek merkezinde bu raporu kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Raporun değerlendirilmesini de panelle yapacaklarını anlatan Akgerman, açılış konuşmalarını TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat ve kendisinin yapacağını söyledi. Moderatörlüğü de Argat’ın üstleneceğini belirten Akgerman, panelden önce Prof. Dr. Hakkı Hakan Yılmaz ve Prof. Dr. Oğuz Karadeniz’in raporun sunumunu yapacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim