Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Merkezi mersinde bulunan Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) ile Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ASİAD) ülke kalkınmasına daha çok katkı sunabilmek için işbirliği yapma kararı aldığı bildirildi.

        TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri AİSAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Yeni dönemde ülkeye sağlanan katkının arttırılmasına yönelik fikir alışverişinin yapıldığı buluşmada, aynı zamanda komşu olan iki dernek arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğine gidilmesi için de fikir birliğine varıldı.

        TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, sözlerine ASİAD başkanlığına geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda seçilen Başkan Oğuz’u tebrik ederek başladı. Kılıç, 2012 yılı Mayıs ayında kurulan derneğin kısa zamanda uzun mesafe kat ettiğini söyleyerek, gördükleri ilginin bu alandaki eksikliğinde bir göstergesi olduğunu vurguladı. Türkiye’nin 2012 yılı sonu itibariyle Irak’a yüzde 30’luk artış ile 10 milyar 756 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirten Kılıç, “Irak bu rakam ile ihracatta lider koltuğunda oturan Almanya’yı zorlamıştır. Ancak bu da çok uzun sürmeyecek gibi görünmektedir. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine yönelik çalışmalar ile meyvesini vermeye başlamıştır. İki ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrar ile Türkiye ile Irak, iki kardeş ve dost ülke ilişkisine yakışır şekilde ekonomik anlamda da birliktelik sağlayacaktır. Bu yolda STK’ların yapacağı işbirliği önemlidir, biz de ASİAD ile bu bağı güçlendirmek ve işbirliğini arttırmak dileğiyle bugün buradayız.” diye konuştu.

        ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, işbirliğine her zaman açık olduklarını belirtti. Türkiye'yi söz sahibi güçlü bir ülke konumuna getirmek için çalışacaklarını ifade eden Oğuz, toplumsal kalkınmanın gerçekleştirilmesine yardımcı olmak, barış, sevgi ve hoşgörünün, üstün değerler olarak paylaşılmasını sağlamak misyonuyla hareket edeceklerini kaydetti. İhracatı güçlendirecek hamleler yaparak, yeni çalışmalarla istihdam artışını sağlamak adına faaliyetler sürdüreceklerini anlatan Oğuz şöyle devam etti: "Ülkede siyasi istikrarın yakalanması, insani yatırım ve uluslararası rekabet gücünün artırılması konularında çalışmalar yapacağız. Sivil toplum kuruluşu olarak yapılması gereken çalışmaları, gerek bürokratik kesimlerle gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşarak hareket edeceğiz."

Editör: TE Bilisim