Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
Kıdem Tazminatı Fonu kurulmasına ilişkin hazırlanan taslağa yönelik tepkiler sürüyor. Bursa'da Türk-İş üyesi işçiler taslağa tepki amaçlı yürüyen işçiler kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesini protesto etti.

Akşam saatlerinde Şehreküstü Meydanı'nda, Merinos Kavşağı'nda toplanan işçiler aynı anda Kent Meydanı'na hareket etti. Yürüyüş sırasında hükümet aleyhine slogan atan işçiler Kent Meydanı'nda toplandı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, şunları kaydetti: "Hükümeti protesto etmek için toplandık. Uzun süredir Bursalı Çalışma Bakanı, gündemi değiştirmek için işçinin alın teri olan kıdem tazminatını sık sık gündeme getiriyor. Bunun asıl amacı; kıdem tazminatı değil, insanları köle gibi çalıştırmak. Onun için meydanlardayız, işçi simsarlığı yapmamaları için meydandayız. İşçinin güvencesi olan kıdem tazminatının ortadan kaldırılmaması için meydanlardayız. Ak Parti’ye bu bizim ilk ihtarımız. Bu ihtarlardan sonra açık ve net şekilde bu insanlardan söz alacağım bizim hakkımızı gasp eden hükümete karşı 7 Haziran’da açıkça tavrımızı ortaya koyarak bunların sandıkta alaşağı edilmesini talep edeceğim. Yeni işe giren işçi her sene için 30 gün tazminat hakkı elde edecek. Hak-İş’in kabul ettiği fona açıkça karşıyız."

TABUTLA PROTESTO ETTİLER
Üzerinde 'Kıdem tazminatını alamadan öldü' yazılı bir temsili tabut meydandaki işçileri heyecanlandırdı. İşçi, 'Allah rahmet eylesin' diye tempo tuttu. Özdemir'in kalabalığa seslenmesinin ardından slogan atan işçiler olaysız şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim