BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) heyeti Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) ticari ve kültürel temaslarda bulundu. Yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve iş adamlarından oluşan kafile, ABD'ye düzenlenen geziye katıldı. İş gezisinde İTSO üyeleri ABD’nin önemli ticaret merkezleri olan New York, Las Vegas gibi şehirlerde üst düzey yetkililerle görüştüler.

İTSO üyeleri, ABD’nin New York şehrinde Türk Amerikan Ticaret Odası (TACCI) Başkanı Ali Koçak ile görüştü. Heyeti samimi bir şekilde ağırlayan Koçak, İskenderun ve Hatay’ın Türk ekonomisi ve konumu açısından son derece önemli olduğunu vurguladı, İTSO heyetine her türlü girişimlerde destek olacağını vurguladı. İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Seküçoğlu, ziyaretin anısına Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Ali Koçak’a kahve ve fincan takımından oluşan plaketi takdim etti.

İTSO heyeti, ABD gezisi kapsamında Las Vegas şehrinde düzenlenen (SONEXPO) inşaat fuarını da gezme ve inceleme fırsatı buldu. Gezinin oldukça olumlu geçtiğini belirten Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Seküçoğlu, “İTSO heyeti olarak ABD’nin değişik şehirlerini gezme ve görme imkanımız oldu. Burada üst düzey heyetler tarafından karşılandık. Türk-Amerikan Ticaret Odası ile ikili görüşmelerimiz oldu ve oldukça olumlu geçti diyebiliriz. Bunun yanında Las Vegas şehrinde düzenlenen SONEXPO inşaat fuarını da gezerek, iki ülke arasında inşaatlarda kullanılan malzemeleri de görme ve inceleme fırsatımız oldu. Gezinin çok verimli geçtiğini söyleyebiliriz.” dedi.

İTSO heyeti, ABD’de ziyaret kapsamında San Diego, New York, New Jersey, Los Angeles, Nevada, Las Vegas, Hollywood'u gezme ve görme imkanı buldular. İTSO’nun ABD gezisinde İTSO yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu, Gassan Kuran, Okan Belli, Muhsin Yeter, İTSO meclis üyeleri Müfit Tennioğlu, Ali Çitanak, Fuat Keser, Necdet Tatlı, Sabahattin Uygun olmak üzere iş dünyasından 35 kişi hazır bulundu.



Editör: TE Bilisim