Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Bu akşam CNN TÜRK' te Cem Seymenin hazırlayıp sunduğu Para Dedektifi Programında yine Türkiyenin en önemli meselelerinden biri olan hayvancılığın durumu ele alındı.

Hayvancılık açısından Ankara'nın önemli unsurlarından biri Tiftik Keçisi yetiştiriciliği gündeme getirildi. Şu anda Ankara Tiftik Keçisi üretimi Ankarada ℅40 oranında azalırken, Ankaranın yerini Güney Afrikanın aldığını, yani Ankaraya ait olan bir ürünün Güney Afrikaya kaptırıldığı üzerinde duruldu. Daha önce literatürde Angora keçisi olarak geçen bu değer, hem hayvancılık açısından ve hem de giyim ve tekstil sanayiinde üstlendiği rol itibarı ile çok büyük öneme sahip.

Programdan çıkan sonuçta Türkiyedeki hayvancılığın gün geçtikçe daha fazla kan kaybettiği ve hayvancılıkla uğraşan insanımızın kentlere göç ederek modern köle halinde küresel ekonomiye hizmet eden unsurlar haline getirildiği, bununda hayvancılıkta karşılaşacağı zorlukları bahane ederek kırsaldan kente göçe yol açtığı, hayvancılığın ülkemiz açısından ne kadar büyük öneme sahip olduğu, en son gündeme gelen Fransadan 5.700 ton ithal edilmesine kadar gelindiği ayrıca hayvancılığa bağlı diğer sektörlerinde programlı bir şekilde geriye itildiği, kendi kendine yeten bir ekonomiden dışa bağımlı, üreten değil tüketen, ülke ekonomisine katkı sağlayan değil küresel ekonominin yönlendirdiği bir ülke haline getirildiğimiz tekrar izleyiciye sunuldu.

Maalesef sorunumuz şu, din ekseni üzerinden birbirimizle laf ve bilgi yarıştırdığımız bu günlerde, şu mübarek pazar gecesi kaçımız bu veya benzeri programı izledik veya etrafımıza izlettik. Mübarek pazar gecesini televizyonun hangi programını izleyerek ihya ediyoruz. Cuma günleri ile ilgili birbirimize sürekli hatırlamadığımızı var sayarak bu gün cuma haberiniz olsun diye süslü mesajlar atmak yerine, Türkiyenin en önemli sorunu tarım ve hayvancılığın önemini hatırlatma ve şehirlerde modern sistemin bağımlısı ve kölesi olmak yerine etrafımızı bilgilendirmenin, üretimin, değer oluşturmanın ve katmanın en büyük hayırlardan biri olduğunu ne zaman kavrayacağız kim bilir.

Pazar gecemiz mübarek olsun.

Saygı ve selamlarımla. 
Fatih OĞUZ

Editör: TE Bilisim