Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Merkez Bankası’nın son faiz indirimini yeterli bulmadı. Çağlar, "Türkiye'nin faiz tartışmalarını geride bırakmasına Merkez Bankası ne yazık ki izin vermiyor. Kurum, 25 baz puan indirimle piyasaları cesaretlendirecek adımı atamadı Üretici için gerekli olan şey uygun faizli finansman bulmaktır. Merkez Bankası'nın bu küçük adımını bu yönde atılmış bir çaba olarak görmüyoruz." dedi.

Merkez Bankası'nın keskin faiz artırımlarının ardından 2014 Ekim ayından bu yana politika faizini toplamda 75 baz puan indirdiğini belirten Çağlar, şunları ifade etti:

"Bunun adı kepçeyle alıp, kaşığın ucuyla vermektir. Son 25 baz puan indirim üretim çarklarının süratli dönmesine yetmez. Türkiye'de paranın teorisi ve ticaretin pratiği arasında bir uçurum meydana geldi. Merkez Bankası ayrı gemide, üreten kesim yani bizler ayrı gemide değiliz. Bizler, Merkez Bankamızdan elini taşın altına koyan insanlarla, yani reel sektörle bir an evvel bir araya gelmesini, onların taleplerini ve ihtiyaçlarını anlamasını tavsiye ediyoruz."

Editör: TE Bilisim