Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
İzmir Fuarcılık A.Ş. (İZFAŞ) tarafından bu yıl 19.'su düzenlenen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE 2013), 27-30 Mart arasında yurtiçi ve yurtdışından bin 182 firmanın katılımıyla 45 bin 833 metrekare alanda yapıldı. İşlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere 13 bin ton doğaltaşın sergilendiği fuarı, 77 ülke ve 81 ilden sektör temsilcileri ziyaret etti.

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, MARBLE’ın ardından fuarlı günlerin devam edeceğini, bahar aylarında İzmir’in peşpeşe açılacak fuarlarla yoğun günler yaşayacağını söyledi. İZFAŞ tarafından nisan ayında Plastik, Ambalaj ve Teknolojileri Fuarı (PLASTECH), mayıs ayında İzmir Organik Ürünler Fuarı (Ekoloji İzmir), Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı (OLIVTECH) ile Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı (MINEX) olmak üzere art arda dört fuar düzenlenecek. İZFAŞ’ın yeni hedeflerinden birisinin, Türk plastik ve ambalaj sektörüne yeni bir soluk getiren Plastik, Ambalaj ve Teknolojileri Fuarı’nı tutundurmak olduğunu kaydeden Örs, “OLIVTECH'inse uluslararası ekonomik bir değere dönüşmesi için uğraş veriyoruz. Türkiye organik tarım sektörünün kalbinin attığı şehir olan İzmir’in, bu özelliğini Ekoloji İzmir ile pekiştirdiğine inanıyoruz.” diye konuştu. İzmir’in fuarcılık geçmişinin güçlü ve potansiyelinin de yüksek olduğunu söyleyen Genel Müdür Vekili Örs, şöyle devam etti: “Mekan sorunu nedeniyle fuarları takvimlendirmekte ve yeni fuarları gündeme getirmekte sıkıntı çekiyoruz ancak yakın bir gelecekte İzmir’in artık böyle bir sorunu kalmayacağına inanıyorum. Gaziemir’deki yeni fuar alanı tamamlandığında, mekan sıkıntısı da çözülecek ve çok daha fazla sayıda fuar düzenlenebilecek.”

MARBLE Fuarı’na ilişkin değerlendirmede de bulunan Mehmet Şakir Örs, “Fuarda önemli iş bağlantıları kuruldu. Ziyaretçi ülkeler arasında Çin birinci sıradaydı. Onu İsrail ve Hindistan izledi. İller sıralamasında ise evsahibi İzmir liste dışı bırakıldığında en yoğun ilgi İstanbul’dan geldi. Onu Afyonkarahisar ve Denizli izledi. Bu yıl renkli taşlardan griye doğru bir yönelme gözlemledik. MARBLE, gelecek yıllarda da mermer ve doğaltaş üreticilerini yabancı firmalar ve alıcılarla buluşturmaya, iş bağlantılarını kurulmasına, dünyanın en büyük mermer rezervine sahip ve en büyük üreticilerden Türkiye’nin ihracatına katkıda bulunmaya devam edecek.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim