Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) işbirliğiyle İzmir Sürdürülebilir Kalkınma Diyaloğu Konferansı düzenlendi. 2012 Haziran ayındaki Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nın ardından Türkiye’deki ikinci değerlendirme toplantısı olan konferansta, iyi uygulama örnekleri aktarıldı. Ayrıca İzmir'deki sürdürülebilir kalkınma araçlarının kullanımının yaygınlaştırılması hedefi tartışıldı.

İzmir Hilton Oteli'ndeki konferansın açılışında konuşan SKD Başkanı Galya Frayman Molinas, Rio’daki zirvenin ardından İzmir’deki konferansa kadar rekor sayıda uygulama başvurusu yapıldığı söyledi. Molinas, 180 başvuru arasından seçilen en iyi 24 uygulamanın konunun uzmanlarının da katılımıyla İzmir’de sunulmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aziz Kocaoğlu ise çalışmaları ve sürdürülebilir kalkınma projeleri hakkında bilgi verdi. Kocaoğlu, “Sanayi ve tarımla uğraşanlar mutlaka üretecek ve yaşam devam edecek. Korumayla üretim arasında çok hassas bir çizgi var. Burada başta hükümetimiz ve yerel yönetimlere görevler düşüyor. Sivil toplum örgütleri bu konuda önemli bir görev yapıyor. Toprağın, havanın, suyun bizden sonraki kuşaklara gerekli olduğunu, kirletmememiz gerektiğini, hattâ kirletilenleri geriye dönüştürmemiz gerektiğini toplumun tüm kesimlerine anlatmamız gerekiyor.” dedi.

Çeşitli sektör temsilcileri ve kamu kurumu yöneticilerinin de çok sayıda sunum yaptığı konferansta doğa, çevre ve diğer kaynaklar verimli kullanılarak geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için yapılması gerekenler hakkında çeşitli örnekler anlatıldı. Hem kurum hem de çevre açısından büyük önem taşıyan sürdürülebilir kalkınma konusunda gerek özel sektör gerekse kamu kurumu ve kuruluşlarının yanısıra üniversitelerin de konuyla ilgili çalışmalar yapması ve bu konudaki bilincin yaygınlaştırılması gerektiği önemle vurgulandı.

Editör: TE Bilisim