Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Tekstil sektörünün teknik tekstil alanında rekabet gücünün arttırılması amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinatörlüğünde yürütülen “Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi Fizibilite Etüdü” projesi kapsamında, önde gelen firma temsilcilerinin katılımıyla bir çalıştay düzenlendi. Değer zinciri analizi çalışmasının sonuçlarının da aktarıldığı çalıştayda, kurulması planlanan merkeze ilişkin görüşler alındı.

Görüşlerini ifade edenlerden Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, merkezin sektörün ortak ihtiyaçlarına yönelik ar-ge çalışmaları yapabileceğini söyledi. Bilgi üretme konusunda etkili bir şekilde çalışabilecek, ek olarak üniversite-sanayi işbirliğini fiiliyata aktarabilecek bir merkez kurulmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Ünlütürk, “Firmaların bireysel çabalarıyla yürüttükleri ar-ge çalışmalarının da sürdürülebilir bir boyuta taşınmasını ve sektörün sahip olduğu ar-ge kapasitesinin arttırılmasını sağlayacak.” dedi. Merkezin fizibilitesini hazırlarken teknik tekstil sektöründe faaliyet gösteren 28 firmanın birebir ziyaret edildiğini aktaran Ünlütürk, şunları kaydetti: “Görüşmeler ve bunlardan elde edilen bilginin derlenmesiyle firmalarımızın ve teknik tekstil sektörünün ihtiyaçları belirlenmeye çalışıldı. Bu bilgiler bizim için çok önemli, çünkü merkezin fizibilitesi için kritik bir girdi sağlıyor. Çalıştayda ise hem bugüne kadar yaptığımız analizlerin sonuçları özel sektör temsilcilerimize aktarıldı hem de merkezin üstleneceği işlevler konusunda görüşleri alındı. Böylelikle kuruluş sürecinde yolumuza daha sağlıklı bir şekilde devam edebileceğiz.”

Sabri Ünlütürk ayrıca analiz çalışmaları ve çalıştay sonuçlarının değerlendirilmesinden sonra öncelikli alanlarda faaliyet göstermesi planlanan mükemmeliyet merkezinin kurulmasına yönelik fizibilite etüdü ve ayrıntılı bütçelendirmenin tamamlanacağı bilgisini verdi.

Editör: TE Bilisim