AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Konak Müteahhitler Derneği (KOMİAD)'nin İzmir SGK lokalinde düzenlenen kahvaltılı tanışma toplantısında 100’e yakın müteahhit, şehir dönüşümünde ortak hareket kararı aldı. KOMİAD Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun evsahipliği yaptığı toplantıda, dönüşümde Türkiye’deki en büyük değişimin yaşanacağı İzmir’de müteahhitlerin ortak hareket etmesinin önemine dikkat çekildi. Önümüzdeki dönemde inşaat sektörünü ilgilendiren konuların başında şehir dönüşümü geldiği söyleyen Bezircilioğlu, “İnşaat, bu süreçte ülkedeki en önemli sektör haline gelecek. Bu konuda bizi zorlu bir yol bekliyor. Engelleri aşabilmek ve sorunlara ortak çözüm getirebilmek için bölgede beraber hareket etmeliyiz.” dedi.

İzmir Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır ise birçok farklı işkolunu besleyen inşaat sektörünün, çağın gerekleriyle donanmasının önemine dikkat çekti. Şehir dönüşümünün etkilerinin en çok İzmir’de hissedileceğini dile getiren Nasır, “İnşaat sektörünün yaşayacağı hareketlilikte katma değerin kentte kalması için bir yıl önceden harekete geçip MÜFED'i kurduk. Kentsel dönüşümde kentteki sektör temsilcileri, teknik ekibinden malzemecisine kadar birlikte hareket etmeli. İstanbul ve Ankara’da konsorsiyum kurarak İzmir’e gelmeye çalışan müteahhitler var. Sadece İstanbul ve Ankara’dan değil, yurtdışından gelecek müteahhitlere karşı da mücadele edeceğiz. Bizler kent piyasası içinde hareket eden sektör temsilcileri olarak daha avantajlıyız.” şeklinde konuştu. Dışarıdan gelen müteahhitin kendileri kadar avantajı olmayacağını savunan Nasır, şunları söyledi: “Güç birliği yaparak rekabet edeceğiz. Yerel yönetimler de İzmirli müteahhitleri tercih edecektir. İstanbul, Ankara ve Gaziantep’te arz fazlası var. İzmir’in yüzde 85’i dönüşecek. Katma değerin İzmir’de kalması için kentin yerel avantajlarını kullanarak tercih edileceğiz.”

‘SORUNLARI TESPİT EDİP ÇÖZÜM BULMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Türkiye Müteahhitler Konfederasyonu Başkan Vekili görevini de yürüttüğünü hatırlatan Necip Nasır, “İnşaat sektörü, 200 sektörü beslerken 4 bin kalem ürün çeşidini de bünyesinde barındırıyor. İnşaat büyürse, diğer sektörler ve dolayısıyla ekonomi de büyür. Bunun için İzmir'de farklı bölgelerde 12 dernek kurduk ve MÜFED çatısı altında birleştirdik. Türkiye genelinde de 52 ilin katılımıyla konfederasyon kurduk. Bunun 300 delegesinden 100'ü, İzmirli müteahhit işadamlarından oluşuyor. Konfederasyonumuz, 120 bin müteahhiti biraraya getirmiş oldu. Bu büyük güç birliğiyle yola çıkarak, sorunları tespit edip Ankara’da gerekli kurum ve kişilerle paylaşıp çözüm için somut adımlar atacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim