Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, işadamlarına doğal kaynakları bakımından oldukça zengin olan Tanzanya’ya yatırım yapmalarını tavsiye etti.

        Ahmet Yaşar Altıntaş, Tanzanya İşadamları Derneği (ABİTAT) işbirliği ile geçen hafta bu ülkeye yaptıkları iş gezisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 15 işadamı ile gittikleri Tanzanya’da önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlatan Altıntaş, Dar es Salaam’daki Yatırım Ajansı Genel Müdür John Mathew Mnali ve Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu’nu ziyaret ederek, yatırım imkânları hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

        Altıntaş, doğal kaynakları bakımından oldukça zengin olan Tanzanya’nın her türlü yatırıma açık olduğunu belirtti. Trabzonlu iş adamlarına Tanzanya’ya yatırım yapmalarını tavsiye eden Altıntaş, ülkede tarımdan turizme, sağlıktan inşaata kadar pek çok alanda cazip iş fırsatları olduğuna dikkat çekti.

        Altıntaş, Tanzanya’daki iş imkânları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Ülkede işlenebilir geniş topraklar ve madenler girişimcileri bekliyor. Tanzanya doğal güzellikleri nedeniyle turizm alanında yatırım yapacaklar için de cazip. Sağlık sektörü de gelişiyor. Ayrıca, müteahhitler için yapılacak çok iş var.”

        Afrika ülkelerinin genelinde olduğu gibi Tanzanya’nın da tüketim ürünleri ve sermaye malları ithal ettiğini ifade eden Altıntaş, ihracatın büyük bir bölümünü ham madde ürünlerinin oluşturduğunu kaydetti. Altıntaş, sanayi, inşaat, madencilik, turizm, temizlik, güvenlik, seyahat acenteliği, sağlık, balıkçılık ve tarım sektörlerinde yatırımın öne çıktığına değindi.

Editör: TE Bilisim