Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Kaynak Holding, Sabah ve Takvim gazetelerinde yer alan, 'Bank Asya'dan Kaynak Kaçırma' ve 'Mal Kaçırma Operasyonu' haberlerini yalanladı. Söz konusu haberlerdeki iddiaları iftira olarak niteleyen Kaynak Holding, "...konu hakkında bilgi ve görüş istenmeden tamamen itibar suikastı amacıyla servis edilen metinler dizi senaryolarına taş çıkartacak cinsten hayal mahsulü iddialar içermektedir." ifadesi kullanıldı.

Kaynak Holding'ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

"25.02.2015 tarihli Sabah Gazetesi’nde 'Bank Asya'dan Kaynak Kaçırma', Takvim Gazetesi’nde ise 'Mal Kaçırma Operasyonu' başlıklarıyla verilen, Kaynak Holding’i ve uluslararası platformlarda iş yapan saygın ortaklarını hedef alan iddialar iftira ve yalana dayanmaktadır. Kaynak Holding’den konu hakkında bilgi ve görüş istenmeden tamamen itibar suikastı amacıyla servis edilen metinler dizi senaryolarına taş çıkartacak cinsten hayal mahsulü iddialar içermektedir. Görevi kamu adına denetçilik yapmak olan basın kuruluşlarının tetikçiler eliyle kamuoyunun doğru haber edinme hakkını gasp etmesi ise tam bir garabettir.

Kendi suçlarını iftira atarak kapatmaya çalışanların bu kez başvurduğu yalanları ve işin aslını özetle sıralamak gerekirse;

1- İddiaların aksine Kaynak Holding'in elinde bulunan A ve B tipi hisselerin toplamı Bank Asya hisselerinin yüzde 7,10 oranındadır.

2- INL Partners B.V.’nin kurucu ortakları Kaynak Holding AŞ'de bulunan hisselerini ayni sermaye olarak koymuş ve INL Partners B.V.’nin ortaklık yapısını oluşturmuştur. Bahsi geçen firma iddia edildiği gibi 03.02.2015 tarihinde Bank Asya yönetimine el konulmasından sonra değil 16.01.2015 tarihinde kurulmuştur.

3- Daha öncede kamuoyunun bilgisine arz edildiği gibi Kaynak Holding Sayın Naci Tosun'a ait değildir. Holding ortaklık yapısı Maliye Bakanlığı ve ilgili her kurum tarafından bilinmektedir.

Hal böyle iken yapılan yurt dışı yatırımının gizli saklı ve illegal bir şekilde mal kaçırma operasyonu gibi sunulması, uzun süredir devam ettirilen organize karalama kampanyasının iyi çalışılmamış kötü bir versiyonu olarak karşımıza bir kez daha çıkmaktadır.

Türkiye’de hissedilmeye başlanan ekonomik kriz ve istikrarsızlık nedeniyle birçok müteşebbis gibi Kaynak Holding ortakları da yeni pazarlara açılma kararı vermiştir. Bu nedenle 16.01.2015 tarihinde Hollanda merkezli yeni bir şirket kurulmuştur. INL Partners, iddia edilenin aksine bir tabela şirketi olmayıp faaliyetlerini aktif olarak devam ettirmektedir.

Bank Asya yönetimine TMSF tarafından el konulmasıyla, INL Partners’ın kurulması arasında bağ kurulmaya çalışılmaktadır. Bu karanlık ve gerçek dışı haberlerle hangi amaca hizmet edildiği ise aşikardır. Mesnetsiz iddiaların aksine, gerçekleştirilen hisse devirlerinde yasal olmayan hiçbir süreç yaşanmamış, hisse devirlerine dair gerekli bildirimler BDDK’ya yapılmıştır. BDDK’ya özel olması gereken belgelerin medya kuruluşlarında yer almış olması nedeniyle sorumlular hakkında gerekli suç duyurularını yapacağımızı da ayrıca belirtmek isteriz.

Yalan ve iftirayı kendilerine yol arkadaşı edinenler bilmelidirler ki; yasal haklarımızı gerekli her platformda kullanmaya ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ulusal ve uluslararası kanunlarla koruma altına alınan ticari faaliyetlerimize zarar verme çırpınışları ise aslında Türkiye ekonomisine zarar vermektedir. Eğitim başta olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren Kaynak Holding, bugüne kadar Maliye Bakanlığı ve Vergi Daireleri tarafından çok sayıda takdire layık görülmüştür. Kaynak Holding’in, tüm bu karalama kampanyalarına rağmen ülkemize ve insanlığa hizmet etme hedefinden zerre kadar geri adım atmayacağını, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da yasalara ve ticari teamüllere uygun olarak faaliyetlerine devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Editör: TE Bilisim