Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Gazeteci-yazar Ümit Fırat, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlilerinin terör örgütü KCK’da önemli konumlara geldiğini söyledi. Fırat, “Örgüte sızmak tamam ama karar organlarına girip tahrik eylemleri yapmak MİT’in görevi olmamalıydı.” dedi.

Halkın Emek Partisi (HEP) ve Yeni Demokrasi Hareketi (YDH)'nde önemli rol üstlenen Ümit Fırat, bir dönem Helsinki Yurttaşlar Derneği ve Kürt Aydın İnisiyatifi'nde de bulundu. Son dönemde Türkiye’nin siyasi, sosyal sorunlarına çare üretme adına yapılanları memnuniyetle karşılayan Fırat, bu anlamda ortaya konulan Demokratik Açılım’ı olumlu buluyor. Konu ile ilgili Cihan Medya Haber Dergisi’nin sorularını cevaplayan Ümit Fırat, kırılma ve öngörülmeyen sapmalara rağmen açılım ile Kürtlerin taleplerinin önemli oranda karşılandığını belirterek, anadilde savunma ve seçmeli ders gibi adımların önemini vurguladı.

PKK’nın KCK ile bağına da değinen Ümit Fırat, bu örgütlerin bir biri ile diyalog halinde olduğuna işaret etti. KCK’nın da PKK gibi Kandil’den yönetildiğini savunan Fırat, örgütün bu yönü ile şehir yapılanması olmadığını ileri sürdü. KCK operasyonlarında tutuklanan MİT görevilleri ile ilgili olarak da şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tabii yakalanmamış MİT ajanları da var. Bunlar tarafından yapılan aramalar var, diyaloglar var. Tabii istihbarat örgütleri, KCK gibi yapılanmalara sızar. Ama burada karar ogranlarına kadar girmek, birtakım tahrik eylemlerinde yer almak MİT’in görevi olmamalıydı."

Ümit Fırat ile yapılan röportajın tam metnine Cihan Medya Haber Dergisi'nden ulaşılabilir. Yayın hayatında 9 yılı geride bırakan Cihan Medya Haber Dergisi, yer verdiği dosya ve röportajlarla gündem oluşturdu. Usta gazetecilere sayfalarını açarak hem güncel konulara hem de geçmişe ışık tuttu. Aboneliğin yanı sıra tüm NT mağazaları ile seçkin Yaysat bayilerinde satışa sunulan dergiye, Turkcell Dergilik'in dijital raflarından da erişilebiliyor.

Editör: TE Bilisim