BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yatırım mallarının ve ara malların vadeli ithalatında Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) oranını yüzde 6'dan sıfıra indiren Bakanlar Kurulu kararının Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, üreten kesim temsilcileri olarak duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yorgancılar, “EBSO olarak yıllardır sanayicilerimiz üzerinde yük oluşturan, maliyetlerini katlayan konulara ilişkin girişimlerde bulunuyor, her platformda, bakanlarımıza sunduğumuz her dosyada bu konulara yer vermeye çalışıyoruz. Bugün bir konumuzun daha Resmî Gazete’de yer alarak çözüme kavuşmuş olmasından son derece memnuniyet duymaktayız. Yatırım mallarının ve ara malların vadeli ithalatında KKDF’nin yüzde 6’dan sıfıra indirilmiş olması, bizler açısından olumlu bir gelişmedir. Finansmana ulaşmanın zorlaştığı, maliyetlerin katlandığı bir süreçte, gerek finansman gerekse de vergi yükü açısından sanayicilerimize ciddi bir mali yük oluşturan KKDF, artık ayakbağı olmaktan çıkmıştır.” dedi.

‘HAREKET ALANIMIZ GENİŞLEDİ’

Ender Yorgancılar, emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi: “Daha rekabetçi bir yapıya ulaşmamız gerekirken ve ihracatımızı arttırmanın yollarını ararken bu tür ek mali yükler, sanayinin önünde her zaman engel teşkil etmektedir. KKDF’nin kaldırılması ile hareket alanımız genişlemiş, yatırımların yolu açılmış ve bir mali yükten kurtulmuş olmaktayız. Diliyor ve ümit ediyoruz ki benzer mali yüklerin kaldırılması ile reel sektör, Türkiye’nin büyümesinin en önemli itici gücü olmaya devam edecek ve kalkınmasına ivme katacaktır.”

Editör: TE Bilisim