BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’te son zamanlarda artan elektrik kesintilerinden imalat sanayinin olumsuz etkilediğini belirterek, ‘’İlgili kurum, elektrik kesintisini önlemeye yönelik gerekenleri acilen yapmalıdır.’’ dedi.

GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’te elektrik dağıtımın şirketinin özelleştirilmesinden sonra elektrik kesintilerinin daha sık yaşanmaya başladığına dikkat çekti. Gaziantep gibi önemli bir sanayi şehrinin bu kesintilerden olumsuz etkilendiğini belirten Konukoğlu, bu konuda üyelerinden gelen şikayetlerin arttığını ifade etti. Konukoğlu, “Odamıza son dönemde imalat sanayinin sorunlarıyla ilgili iletilen en önemli konuların başında, özellikle şehir içerisinde ve küçük sanayi bölgesinde imalat yapan üyelerimiz tarafından elektrik kesintilerine ilişkin şikayetler geliyor. Sürekli ve kaliteli enerji, imalat sanayinin en önemli girdilerinin başında gelmektedir. Elektrik enerjisindeki ani voltaj dalgalanmaları, uzun süreli kesintiler, düşük voltaj gibi elektrikteki hareketler, makinelerin bozulmasına, ham maddenin zayi olmasına, iş gücü verimsizliğine ve maliyetin artmasına neden olmaktadır.” diye konuştu.

Üretimde kullanılan en önemli kaynaklardan birisinin elektrik olduğunun altını çizen Konukoğlu, “Sanayimizi olumsuz etkileyen bu konu hakkında ilgili kurum tarafından, acil olarak gerekenlerin yapılması, yeni yatırımların ve bakım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.” diyerek yaşanılan sıkıntıya dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim