Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Rusya’nın en büyük otomobil üreticisi AvtoVAZ, Lada Granta modelindeki 45 bin 348 aracı hava yastıklarındaki problem nedeniyle geri çağırdı.

27 Mayıs - 30 Eylül 2012 tarihleri arasında toplamda 108 bin adet üretilen Granta modelinin neredeyse yarısında bu problemin mevcut olduğunu belirten fabrika yetkilileri, “Müşterilerimiz araçlarını herhangi bir Lada yetkili servisine götürüp ücretsiz olarak tamir ettirebilirler.” dedi.

Ayrıca bu yılın nisan ayında 70 bin Lada Kalina ve 24 bin Lada Granta yakıt sisteminde muhtemel arıza nedeniyle geri çağrılmıştı.

Kasım ayında ise firma Granta modelinin ülke genelinde 100 bin den fazla sattığını duyurmuştu.

Rusya’nın yerli dev otomobil fabrikası AvtoVAZ, 30 yıllık Lada modellerinin üretimine son vermiş, Granta ve Kalina modellerini geliştirmişti. Aralık ayında Renault-Nissan ortaklığı AvtoVAZ’ın yüzde 67,13’lük hissesini alarak kontrolü almıştı.

Editör: TE Bilisim