Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a onursal doktora beratı takdim etti. Arkas, başta denizciliğe yaptığı hizmetler olmak üzere şehrin eğitim, kültür, sanat ve spor yaşamına yaptığı katkılardan dolayı bu ödüle layık görüldü.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün evsahipliğinde Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen berat törenine Arkas, eski Rektör Prof. Dr. Fethi İdiman ve eşi Prof. Dr. Egemen İdiman, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Recep Yaparel ve Prof. Dr. Murat Özgören, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk ve Meclis Başkanı Geza Dologh, aileden GülbenizArkas, Jean Pierre İcard, Clara Arkas, Diana Arkas, Funda Arkas, Bernard Arkas ve Aurette Arkas, DEÜ senatörleri ve akademisyenler katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Füzün, Denizcilik Fakültesi’nin önerisi doğrultusunda üniversite senatosunda Lucien Arkas’a onursal doktora beratı verilmesi kararı aldıklarını belirtti. Arkas ise kendisinin bugüne kadar aldığı en anlamlı ödülün bu olduğunu belirterek, “Böyle önemli bir ödüle layık görülmekten dolayı heyecanlı ve mutluyum. Bu ödül, zoru başarmanın bana verdiği bir hazdır. Enerjimi, çocuklara ve gençlere bir şeyler katmak için kullanmaya devam edeceğim. Sizi kimin onurlandığı çok önemlidir. Bugün İzmir ve Türkiye’nin bilgi hazinesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından onurlandırılmamın gururunu yaşıyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile ilk kurulduğu günden bu yana işbirliğimiz var. Bir gün makine mühendisi eksiğimizi gidermek için Denizcilik Fakültesi'yle birlikte işbirliği yapma kararı aldık. Biz uygulama merkezini yaptık, fakülte de bizim için zabitan yetiştirdi. Şu anda başmühendis ve kaptanlarımızın yarısı Dokuz Eylül mezunudur.” dedi.

Editör: TE Bilisim