Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
 Aşağıdaki satırlar Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanı ve eski Maliye Bakanı Naci AĞBAL'ın 2020 yılı bütçe teklifinin TBMM'ye gönderilmesi vesilesiyle yapılan basın toplantısındaki sözlerinden aynen alınmıştır.
 "Bütçeden kamu personeline 333,9 milyar lira, emekli aylıkları için 365,9 milyar lira kaynak ayırdık. Böylelikle genel devlet bütçesinden hem kamu çalışanlarımız hem de emeklilere yapılan ödemelerin toplam tutarı 700 milyar lirayı geçmiş olacak." 

Aynı basın toplantısında 2020 yılında 784 milyar TL vergi toplanmasının öngörüldüğü de ifade edilmiştir.

Düşünebiliyor musunuz, iktidardakilerin sık sık 3,5 kat büyüttüklerini iddia ettikleri bir ekonominin ve ülkenin bütçesinde toplamayı "öngördükleri" toplam vergilerin %88'i ile sadece maaş ödeyeceklerini hiç sıkılmadan ve gururla ilân edebiliyorlar. 

Yani sahip olduğumuz ekonominin kapasitesi ve 82 milyonluk nüfusumuzun üretebildiği vergilerin %88'i ile ancak ve sadece maaş ödeyebilecek durumdayız...
(* Hepinizin de tahmin edeceği üzere tahmin edilen 784 milyar TL'lık vergi toplamak da mevcut şartlar altında mümkün değildir.)

Bu tablo karşısında bütçenin ve ekonominin başka hiç bir verisine başvurmaksızın, sadece bu rakamları akıl ve ferâset sahibi arkadaşlarımın dikkatlerine arz ediyorum.

Selâmetle,

Editör: TE Bilisim