Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik
Minex-6. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Soma’daki maden faciasının yıldönümüne denk gelen fuarda, yaşam odaları büyük ilgi gördü. Yaşam odalarını inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 96 saat yaşam garantisi veren bu sığınakların önemine dikkat çekerek, “Yaşam odaları, yapılamayacak ve maddi olarak çözülemeyecek bir konu değil. Her şeyden kıymetlisi can, her şeyden kıymetlisi insan. Yaşam odalarının madenlere kurulması zorunlu olmalı. İnşallah bu fuar buna bir neden olur.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar alanı Fuar İzmir, bu kez maden sektörünü ağırladı. Belediyenin evsahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın destek verdiği Minex ve 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu törenle açıldı. Açılışa madencilik sektörü temsilcilerinin yanısıra İzmir bağımsız milletvekili adayı İlhan İşbilen de katıldı. Başkan Kocaoğlu, açılışta yaptığı konuşmaya, Soma faciasında şehit olan 301 madenciyi anarak başladı: “Bir daha öyle bir acının, kederin, facianın yaşanmamasını diliyoruz. Sadece dilemek yeterli değil, mutlaka tüm yetkililerin tedbir almaları, aklı, bilimi ve teknolojiyi kullanarak çözüm üretmeleri ve bunun için çaba göstermeleri gerekiyor. Buradan, yasal düzenleme yapılması için çağrıda bulunmak istiyorum.”

MİNEX 6 KAT BÜYÜDÜ

Minex’in, ilk düzenlendiği 2005 yılına göre6 kat büyüdüğünü kaydeden Kocaoğlu, şöyle devam etti: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı bu mekanda, İzmir fuarcılığını ve kongreciliğini büyütmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Kapılarını açtığımız 25 Mart’tan bugüne çok büyük bir ilgiyle karşı karşıyayız. Bize düzen görev, bu mekanı yaptıktan sonra en verimli şekilde çalıştırmak, dünyanın ve Türkiye’nin üreticilerini İzmir’de buluşturarak kentimizin kalkınmasında bir kaldıraç görevi üstlenmek. Yerelde kalkınma yol haritasıyla çıktığımız yürüyüşte tarımdan sanayiye, ticaretten hizmet sektörüne, kültür sanata varıncaya kadar kentimizi kalkındırmak için yoğun çaba harcıyoruz.”

‘EN BAŞARILI FUAR KENTİ İZMİR'İ SEÇTİK’

Minex–6. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu için Türkiye’nin en başarılı, en güzide ve en büyük fuar şehri İzmir’i seçtiklerini belirten Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel ise, "Daha önceki yıllarda burada düzenlediğimiz fuarlardan hep memnun kaldık. Bundan sonra da başarılarınızın devam edeceğini düşünüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ile birlikte düzenlediğimiz fuar ve sempozyumun, sektörünüze katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

165 FİRMA KATILIYOR

Sadece sektöre yönelik profesyonel ziyaretçiye açık olan Minex Fuar İzmir’in A holünde, sempozyum ise A ve B hollerinin seminer salonlarında düzenleniyor. 11 ülke ve Türkiye’den 165 firmanın yer aldığı fuara, bu yıl ilk kez milli katılım organizasyonu düzenlendi. Milli katılım kapsamında Çek Cumhuriyeti’nden 12 firma stant açtı. Minex 2015’e, Çek Cumhuriyeti’nin yanısıra ABD, Almanya, Çin, Danimarka, Fransa, Finlandiya, İran, İngiltere, İsveç ve İtalya ile Türkiye’nin sekiz ilinden sektör temsilcileri misafir oldu. Fuar, iki yılda bir düzenleniyor.

Editör: TE Bilisim