Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Öznesil Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Erşan, dünyadaki sosyal, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri şehre taşıyıp Malatya’yı bir yatırım merkezi haline getirmeyi, üyelerin küresel rekabet gücünü artırarak bölge ve ülke ekonomisine kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

    Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaretinde konuşan işadamı Muzaffer Erşan, MTSO başkanlığı için aday olduğunu, Malatya ve Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlamak için görevi üstlenmeye karar verdiklerini belirtti. Özel sektörünün önemli bir temsilcisi olarak dünyadaki sosyal, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek şehre kazandırmaya çalışacaklarını anlatan Erşan, yatırım açısından Malatya’yı bir çekim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini anlattı.

    Girişimcileri kente çekerek şehre yeni yatırımlar kazandırmayı istediklerini vurgulayan Erşan, oda üyelerinin küresel rekabet gücünü artırmayı, il, bölge ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sunmayı planladıklarının altını çizdi.

    Dünya yaş kayısı ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan Malatya’da kayısının üretimi, pazarlaması ve tanıtımıyla ilgili sorunlara çözüm yolları bulmak amacıyla çalıştay oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Erşan, “Kayısı ilin ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Tabi ki biz sadece kayısıya dayalı bir ekonomiyi istemiyoruz. Tarımsal üretimde, sanayi üretiminde çeşitliliği artırmayı hedefliyoruz. Ancak tabiî ki günümüzde ilin ekonomisi bu şekilde. Bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarında görev alırken imkanlarımız bu sorunları çözmeye yetmedi. Ancak ticaret ve sanayi odası imkanları daha fazla. Kayısı için bir çalıştay oluşturmayı planlıyoruz. Üretiminden pazarlamasına kayısı ile iştigal eden tüm tarafları bir araya toplayarak ‘Ne yapabiliriz?’ konusunda kafa yorarak çözüm yolları bulmaya çalışacağız. Çalıtaştayımızda üniversitemiz, bakanlığımız, üreticiler, pazarlamacılar da bulunacak. Ortak akıl geliştirerek sıkıntıları ortadan kaldırmayı istiyoruz. Kayısıda da katma değeri artırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Günümüzde patates ham haliyle 1 TL’ye cips olunca 3-4 katı fazla ücrete satılıyor. Bunları örnek olarak ‘Kayısıdan elde edilen geliri nasıl artırabiliriz?’ konusuna çözüm yolları bulacağız.” diye konuştu.

    Ticaret ve sanayi odalarının hem ticaret hem de üretimle endüstriyle ilgili olduğunu dile getiren Erşan, “Biz bugünkü faaliyet alanımız itibariyle hem sanayi ile hem de ticaretle ilgiliyiz. Hem üretim yapıyoruz hem de tüccarlara ürün satıyoruz. Sanayici, esnaf ve tüccarların sorunlarını en iyi bilenlerden biriyim. Bu sıkıntıları en güzel şekilde çözeceğimizi düşünüyorum. Oda bünyesinde 30 meslek komitesi var. Komiteleri daha aktif kullanarak her sektörün sorunları masaya yatırarak koordineli bir şekilde çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum. Bugün sanayici, esnaf ve tüccarın en büyük sorunu finansman ve pazar problemidir. İl dışından gelen ürünler, nakliye problemleri bunun nedenleridir. Kira problemi, trafik sorunu var. Bunları masaya yatırarak çözüme ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

    ‘Değişimin Tam Zamanı’ sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Erşan, “Mevcut oda yönetimi görevlerini uzun yıllardır sürdürüyor. Yıllardır önemli hizmetler yerine getirdiler. Ancak son zamanda gelişme grafiği düz çizgi halinde ilerliyor. Mevcut odasının yapısını değiştirmeyi planlıyoruz. Meclisini ve çalışma şeklini değiştireceğiz. Kentin veri envanterini çıkararak buna göre çalışma planı ortaya koyacağız. Plan çerçevesinde çalışmalarımızı hayata geçireceğiz.” dedi.

    Görev gelmeleri halinde bir fizibilite raporu çıkararak sorunları tespit etmeye çalışacaklarını ifade eden Erşan, “Ticaret ve sanayinin farklı sıkıntıları olabilir. İmkanlar dahilinde ticaret ve sanayi odasını birbirinden ayırarak ayrı çalışmalar yapacağız.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim