Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
2015 yılını yerel zincirler yılı olarak ilan eden Marmarabirlik pazarlama birimi, Türkiye’nin gıda sektöründe önde gelen yerel zincir market ağı temsilcileriyle bir araya geldi.

İstanbul’da Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’nın başkanlığında düzenlenen işbirliği toplantısına katılan sektör temsilcilerinin, yurt genelinde toplam bin 185 şubesi bulunduğu ve Marmarabirlik ürünlerinin pazardaki payının arttırılmasına yönelik değerlendirmeleri dikkat çekti.

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Marmarabirlik’in, Türkiye’nin gıda sektöründe özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla istikrarlı büyüyen 500 firması içinde yer alan 32 bin ortaklı güçlü bir kuruluş. Üretici ortağından 1 kilogram daha fazla ürün almak için satışlarını artırma sorumluluğu bulunuyor. Pazar payını artırmak amacıyla yurt içi ve yurt dışında önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bugün de bu maksatla bir araya geldik.” dedi.

"YAKLAŞIK BİN TON AMBALAJLI ÜRÜN SATIYORUZ"

Başkan Asa, Marmarabirlik’in yer almadığı yerel zincir mağazalarında yeni bir sinerji oluşturmak istediklerini belirterek, “Araştırmalara göre, özellikle İstanbul’da yerel zincir mağazalarında 10 bin tonluk bir pazar payı bulunuyor. Bunun yüzde 10’unu ambalajlı ürünler oluşturuyor. Marmarabirlik ürünlerinin satışı ise ambalajlı olarak yaklaşık bin ton. Değerli iş ortaklarımız biz bu pazarın yüzde 50’sine talibiz. Bu konuyla ilgili yapacağımız çalışmalarda sizlerin beklenti ve talepleriniz yol gösterici olacaktır.” şeklinde konuştu.

Özellikle zeytin sektöründe büyük sıkıntı oluşturan merdiven altı üretime de değinen Başkan Asa, “Marmarabirlik olarak öncelikli kriterlerimiz, kaliteli, hijyenik ve tamamen insan sağlığını esas alan doğal fermantasyonlu, kimyasallardan uzak bir üretim yapmak. Marmarabirlik ürünleri bu kriterleriyle zaten raflarda en çok tercih edilen ürün durumunda.” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim