Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa’nın 2015 yılı için belirlediği 173 milyar dolar ihracat hedefinin çok gerisinde kaldıklarını söyledi.

Yazılı açıklama yapan Matlı, temmuz ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 düşerek 10 milyar 857 milyon dolar olarak gerçekleştiğini hatırlattı. Matlı, “Ülke ekonomisinin tekrar eski istikrarına kavuşmasını ve siyasilerimizin bu süreci uzatmamasını temenni ediyoruz.” dedi. Son 12 aylık ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,9 düşerek 148 milyar 567 milyon dolara gerilediğine değinen Matlı, şunları ifade etti: “Bursa’nın ihracatı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,5 azalarak, 930 milyon 344 bin dolar olarak gerçekleşti. Maalesef düşüş tarım ürünleri ihracatında da sürüyor. Bursa’nın temmuz ayı tarım ürünleri ihracatı geçtiğimizin yılın aynı dönemine göre yüzde 4 azalarak, 22 milyon 570 bin dolar olarak gerçekleşti ve son bir yıllık ihracat sonuçları 2015 ile ilgili 173 milyar dolarlık yılsonu hedefinin uzağında kaldı.”

Bir an önce hükümetin kurulması ve piyasalardaki bu çekimserliğin azalması gerektiğini dile getiren Matlı, “Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak ülke ekonomisinin yeniden istikrarına kavuşmasını, ihracat artışının eski seviyelerine dönmesini ve siyasilerimizin bu süreci uzatmamasını temenni ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim