AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
 Milletvekilleri maaşları 2015 yılı itibariyle yapılacak bin liralık artışla 15 bin lira olacak. Devlet memurlarının ise 1 lira 54 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda 9 kuruş artışla 1 lira 63 kuruşa yükselecek.


MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINA ZAM

TBMM’­ye su­nu­lan büt­çe ya­sa ta­sa­rı­sıy­la mil­let­ve­kil­le­ri­nin emek­li ay­lı­ğı ve ma­aş­la­rın­da 2015 yı­lın­da ya­pı­la­cak ar­tış­lar da net­leş­ti.Milletvekille­ri­nin emek­li ay­lık­la­rı yüz­de 9.5, ma­aş­la­rı da yüz­de 7 ora­nın­da ar­ta­cak. Emek­li ay­lı­ğı al­mak­ta iken ça­lış­ma­ya de­vam eden mil­let­ve­ki­linin eli­ne ge­çe­cek ay­lık pa­ra bin 700 li­ra ar­ta­rak 23 bin 200 li­ra ola­cak. Ha­len gö­rev­de­ki 536 mil­let­ve­ki­lin­den yak­la­şık 400’ü, ay­nı za­man­da emek­li ay­lı­ğı da alı­yor.

EMEKLİ OLMAYAN 15 BİN LİRA ALACAK

Mil­let­ve­kil­le­ri­nin şu an ek öde­mey­le bir­lik­te 7 bin 479 li­ra olan emek­li ay­lık­la­rı ocak ayın­dan iti­ba­ren 8 bin 190 li­ra­ya çı­ka­cak. Gö­rev­le­ri de­vam eden ve­kil­ler geç­miş­te­ki hiz­met­le­ri do­la­yı­sıy­la en az 25 yı­lı­nı dol­du­ra­rak emek­li­lik ko­şul­la­rı­nı hak et­miş ol­ma­la­rı ko­şu­luy­la mil­let­ve­ki­li maaşının ya­nı sı­ra emek­li ay­lı­ğı ala­bi­li­yor. Mil­let­ve­kil­le­ri­nin bu yıl 14 bin li­ra olan ma­aş­la­rı ge­le­cek yıl 15 bin li­ra­ya yük­se­le­cek.

1 SAAT MESAİ 1.63 KURUŞ

Dev­let me­mur­la­rı­nın faz­la me­sa­i üc­ret­le­ri, ye­ni yıl­da 9 ku­ruş ar­ta­rak 1 li­ra 63 ku­ru­şa yük­se­le­cek. Me­mur­la­rın sa­at ba­şı faz­la ça­lış­ma üc­re­ti, ye­ni yıl­da yüz­de 5,8 ar­tış gös­te­re­cek. Ha­len 1 li­ra 54 ku­ruş olan sa­at ba­şı faz­la ça­lış­ma üc­re­ti, 1 Ocak 2015'ten iti­ba­ren 1 li­ra 63 ku­ruş ola­rak uy­gu­la­na­cak. Ba­kan­lık­la­rın özel ka­lem mü­dür­lük­le­rin­de ça­lı­şan per­so­ne­le ve ma­kam şo­för­le­ri­ne ay­da 90 saa­ti, ge­nel mü­dür­lük­le­rin mer­kez teş­ki­lat­la­rın­da gö­rev­li şo­för­le­re de ye­ni yıl­da 60 saa­ti geç­me­mek üze­re 1,62 li­ra ye­ri­ne 1,71 li­ra faz­la me­sa­i üc­re­ti ve­ri­le­cek.

GEL DE İSYAN ETME

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, milletvekili zamlarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Gel de bu durum karşısında isyan etme” dedi.

ADALETSİZLİK VE HAKKANİYETSİZLİK

ÇETKODER Başkanı Mustafa Göktaş, “Bu ülkede yaşayan herkesin durumu belli. Ücretlinindurumu belli. Asgari ücretli belli, memur ve işçinin durumu belli. Esnafın durumu belli. Emeklinin durumu belli. İşçi memur emeklisi ile Bağ-Kur emeklisinin durumu belli. Bu durumlar ortada iken, siz kalkıyorsunuz, milletvekili maaşlarına zam yapıyorsunuz. Bu nasıl bir adaletsizlik ve hakkaniyetsizliktir” dedi.

Editör: TE Bilisim