AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Microsoft ve Avea işbirliğinin bu sene Windows 8 işletim sistemli tablet ve ultrabook’larla devam edeceği bildirildi.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil, Avea Kurumsal Pazarlama Direktörü Boğaç Göncü’nün katılımıyla 'Gelecekle Buluşma' toplantılarının Adana ayağını gerçekleştirdi. Seyhan Oteli’nde düzenlenen toplantıya Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer de katıldı. Toplantıda konuşan Avea Kurumsal Pazarlama Direktörü Boğaç Göncü, geçtiğimiz yıl CRM Ofis ve Bulut CRM uygulamaları ile başlayan Avea ve Microsoft işbirliğinin, bu sene de Windows 8 işletim sistemli tablet ve 'ultrabook'larla devam ettiğini vurguladı. TT, TTnet ve Avea olarak BIZ adı ile oluşturdukları kurumsal platformda; tüm işletmelere ekonomi ve tasarruf sağlayan Temel İletişim Çözümleri'nin yanı sıra İş Yönetimi Çözümleri ile verimlilik, Müşteri Yönetimi Çözümleri ile de büyüme sağlayacak geniş bir çözüm portföyü oluşturduklarını anlatan Göncü, “Bu çözümler, iş segmentinde yıllardır kullanılan Microsoft ürünleri ile daha da etkin kullanılabilsin diye Windows Mobile işletim sistemli akıllı telefonlarla birlikte Windows 8 tablet ve Ultrabook'ları da ürün portföylerimize ekledik. Hizmetlerimiz içinde özellikle bulut bilişim çözümlerimize bakarsak KOBİ'lerimiz için sanal sunucu, web, domain, e-mail barındırma, veri depolama, güvenlik, Bulut CRM gibi çözümleri; büyük müşterilerimiz için ise Türkiye'nin tek Tier3 sertifikalı veri merkezinden barındırma, sunucu kiralama, yük dengeleme, ETRN gibi servisleri sunuyoruz." Dedi. CRM Ofis ve Bulut CRM gibi uygulamaları her ölçekte firmanın rekabette yer alabileceği, sektöre özel bir müşteri yönetimi yapısına sahip, ticari/maddi olarak erişilebilir, sektörel ihtiyaçları karşılayabilecek, satış sonrası kurumsal destek sunabilen ve mobil entegrasyonu sayesinde her yerden erişilebilen uygulamalar olarak tasarladıklarını dile getiren Göncü, “Bunları daha etkin kullanabilmek için Windows Mobile 8 işletim sistemini destekleyen akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarları portföyümüze ekledik. Bu ürün, çözüm ve cihazlar sayesinde de büyüklüğü ne olursa olsun tüm ticari işletmeler profesyonel ofis ve müşteri ilişkileri yönetimi ihtiyaçlarını her an her yerden mobil olarak yönetebilirken, bunu hiçbir ilk yatırıma girmeden yapabilecekler." diye konuştu.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil ise geçtiğimiz yıl Türkiye'deki birçok ilde, KOBİ'leri bilişim teknolojilerinin, iş sonuçlarına katkısı ve rekabet avantajı elde etme konusunda bilgilendirdiklerini ifade etti. 'Gelecekle Buluşma' seminerleriyle amaçlarının iş ortaklarının da desteğiyle 1 milyon KOBİ'ye ulaşmak ve bilişimin gücü ile onların yeni ve önde olabilmelerini sağlamak olduğunun altını çizen Başlıgil, "KOBİ'ler bilişim teknolojilerine daha fazla yatırım yaptıkları zaman bilgi merkezli üretim ve yönetime geçmiş oluyorlar. Böylece performans ve verimlilik artışı beraberinde karlılık da sağlıyorlar. Microsoft olarak teknolojiye önümüzdeki dönemde yön verecek olan 4 mega eğilim olan; mobilite, sosyal ağlar, bulut bilişim ve büyük veri konusunda kendimizi hazır hissediyoruz. Bulut bilişim, KOBİ'lere günümüzün hızla değişen iş dünyasında rekabetçi olmalarına yardımcı olacak önemli avantajlar sunuyor. Microsoft Türkiye olarak yenilikçi ürün ve servislerimizle ülke ekonomimizin lokomotifi KOBİ'lerimize rekabet avantajı ve sürdürülebilirliğini sağlayacak, onları güçlendiren her projede var olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer de KOBİ'lerin uluslararası rekabet gücünü sürdürebilmeleri için inovatif, sürdürülebilir ve daha iyi pazarlar yaratabilen ve bilgi teknolojileri odaklı bir işletme anlayışına geçmeleri gerektiğini söyleyerek, “KOBİ'ler güçlerini bilgi ve teknoloji üreten firmalarla birleştirmek durumdadır. Bu noktada Microsoft gibi sektör liderlerinin, KOBİ'lere dönül çözüm paketleri ve hizmetleriyle KOBİ'leri desteklemesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim