BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Ankara, Yozgat ve Sivas hızlı tren hattındaki çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Milletvekili Başer, yaptığı açıklamada, 13 Mart 2009 tarihinde temeli atılan ve Ankara-Yozgat-Sivas ve Türk cumhuriyetlerine kadar gitmesi planlanan hızlı tren projesinin birinci etabını oluşturan Yerköy-Sivas hattında inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti. Başer, 850 milyon TL'ye ihale edilen proje tamamlandığında, Yozgat-Ankara arasının 50 dakikaya düşeceğini belirtti.

Proje kapsamında, Yerköy-Sivas etabının yapımının büyük oranda tamamlandığını, Yerköy-Ankara etabının ise ihale değerlendirme sürecinde olduğunu kaydeden Başer, “Projenin toplam maliyeti 2 milyar 486 milyon TL'dir. Proje tamamlandığında konvansiyonel trenle ortalama 12 saat olan trenle seyahat süresi 2 saate düşecek. Ankara-Sivas YTH projesi, Çekirdek Yüksek Hızlı Tren Ağı’nın doğu aksını oluşturan ilk projedir. Ankara-Konya ve Ankara İstanbul, Ankara-İzmir ve Bursa Yüksek Hızlı Tren projeleri ve Başkentray kent içi ulaşım projesiyle entegre olarak planlanmıştır. Ülkemizde, hızlı tren projesinin tamamlanmasıyla ulaşımda uzak mesafeler yakınlaştırılmıştır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim