Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Uludağ İhracatçı Birlikleri’ni (UİB) ziyaret etti. UİB Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu ile görüşen Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa’nın yaklaşık 20 milyar dolar olan ihracatının 10 yıl içinde 75 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

    Milletvekili Hüseyin Şahin ziyarette yaptığı konuşmada Bursa’nın Türkiye’nin ikinci büyük üretim, üçüncü büyük ihracat merkezi olduğunu ve yıllık yaklaşık 20 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Türkiye’nin önünde 2023 hedefleri olduğunu kaydeden Milletvekili Hüseyin Şahin, “Türkiye’den 10 yıl içinde 500 milyar dolar ihracat yapmayı ve dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı amaçlıyoruz. Bursa’nın hedefi de yıllık 75 milyar dolar ihracattır. Bu hedefe ulaşmak için hep birlikte daha çok çalışmak zorundayız.” diye konuştu.

    Ülke ihracatının artması için AK Parti hükümetlerinin reel sektöre büyük destekler verdiğini dikkat çeken Hüseyin Şahin, “Başta KOBİ işletmeleri olmak üzere üretim yapan tüm işletmelerin önünü açmak istiyoruz.” dedi. Milletvekili Şahin, işletmelere KOSGEB, TÜBİTAK ve kalkınma ajanslarından yatırım, üretim ve ar-ge destekleri verdiklerini ayrıca Türk Eximbank ile ihracatın desteklendiğini söyledi. Şahin, “UİB ve BTSO’dan aldığımız verileri incelediğimizde Bursa’da Türk Eximbank Kredi kullanma oranlarının İstanbul ve İzmir’in çok altında olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan ile görüşerek Bursa’da Türk Eximbank’ın bir şubesini açmak için harekete geçtik.” şeklinde konuştu.

    Hüseyin Şahin bu konuda yaptıkları girişimlerde önemli bir yol aldıklarını, Bankanın Genel Müdürü Ertuğrul Kaplan’ın bir süre önce kendisini TBMM’de ziyaret ederek Türk Eximbank Bursa irtibat bürosunun 1 olan personel sayısının 3’e çıkardıklarını müjdesini verdiğini ifade etti. Şahin, “Nihai amacımız Bursa’ya şube açılmasıdır. Bunun için öncelikle Bursa’dan kredi kullanma oranını arttırmalıyız. Sizden ricamız üyelerinizi bu konuda bilgilendirmenizdir.” dedi.

    UİB Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu ise Bursa’nın önemli bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Mevcut potansiyelin daha da artması için hep birlikte çalışacaklarının altını çizen Gençoğlu, “Bursa’nın 75 milyarlık ihracat hedefine ulaşmak için UİB olarak ciddi bir çaba harcıyoruz. Bize göre Bursa’nın sahip olduğu potansiyeli açığa çıkarmak lazım. Türk Eximbank Bursa Şubesi açılması yönündeki gayretlerinizi takdirle karşılıyoruz. UİB olarak bankadan daha fazla üyemizin kredi kullanması için gereken uyarıları yapacağız.” diye konuştu.

    İstanbul Orman Ürünleri ve Mobilya İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İnegöl OSB Başkan Vekili Zeki Şahin, İstanbul Orman Ürünleri ve Mobilya İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Alper Gürsoy, MOBSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş’in de hazır bulunduğu ziyarette Bursa’nın ihracat potansiyelinin daha da arttırılması için yapılabilecek çalışmalar da konuşuldu. Ayrıca UİB bünyesinde Mobilya ve Orman Ürünleri Birliği’nin kurulması için mevzuatın incelenmesi ve gerekli adımların atılması yönünde de görüş birliğine varıldı.

Editör: TE Bilisim