Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik
Efor Fuarcılık tarafından düzenlenecek 24. İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO 2013) için geri sayım başladı. Türkiye’nin en kapsamlı mobilya fuarı niteliğindeki organizasyon, 27 Şubat-3 Mart 2013 arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenecek. Yerli ve yabancı 60 bin ziyaretçi beklenen fuarın, şehir ekonomisine 50 milyon dolar katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. Katılacak 187 firma, beş gün süreyle sektördeki son trendlerini sergileyecek.

Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, açılıştan önce düzenlediği basın toplantısında fuara Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyadaki mobilya profesyonellerinin ilgi gösterdiğini, ziyaretçilerin ilgi alanındaki bilgilere hızlı ulaşımını sağlamak için sergi salonlarında ürün gruplaması yaptıklarını söyledi. Eyigele, “Sektörle işbirliğinin önemli bir göstergesi, her yıl nisan ayında düzenlediğimiz organizasyonumuzu şubat ayına almamızdır. Çok sayıda katılımcımız, nisanda sektör canlandığı için üreticiye siparişlerin daha erken bir tarihte verilmesi gerektiği görüşünü savunuyor. MODEKO 2013 katılımcılarımızın tamamı üreticidir. Organizasyon kapsamında ev mobilyası, iç dizayn ürünleri, koltuk ve yatak gibi geniş yelpazede pek çok ürün, yeni tasarımlarıyla sergilenecek. İthalatçılar, ihracatçılar, satın almacılar, bayiler, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar ve mobilya yan sanayi üreticilerinin ticari bağlantılara adım atmasını amaçladığımız fuarda, yeni yılın ihracat hedefleri de belirlenecek.” diye konuştu.

Eyigele’nin verdiği bilgiye göre yurtiçinde 60 bin davetiye, il ve ilçelerdeki sektör profesyonellerine ulaştırıldı. Son beş yılda alım heyeti ve ziyaretçi yoğunluğu gösteren Rusya, İran, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Libya, Suriye, Fas, Tunus, Cezayir, Portekiz ve Almanya’da da fuarın tanıtım çalışmaları yapıldı. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından mobilya sektör profesyonelleri, inceleme ziyaret takvimlerine MODEKO 2013’ü dahil etti.

MOBİLYA TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENECEK

MODEKO’da 25 yıl sonra bir ilk daha gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında sektöre vizyon katmak amacıyla Mobilya Tasarım Yarışması düzenlenecek. İç mimarlık ve tasarım öğrencilerinin başvuruları, iç mimari alanında uzman eğitmenler ve sektörün önde gelen isimlerinden kurulu jüri tarafından değerlendirilecek. "Uyanış" temalı yarışmada, ilk üçe girenlere ödülleri fuarda verilecek.

Editör: TE Bilisim