Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Mobilyadaki en yeni ve özgün tasarımlar, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda sergileniyor. Türk mobilya markaları tasarım, kalite ve uygun fiyat politikalarıyla dünya vitrinine, 24. İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO 2013) ile çıktı. Dünyanın dört bir yanından ve özellikle Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda alım heyeti, fuara ilgi gösterdi. Duydukları memnuniyeti dile getiren yabancı heyetler, Efor Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Doğan İşleyen’e teşekkür plaketleri verdi.

Geçen çarşamba günü açılan MODEKO 2013, yabancı sektör profesyonellerinden büyük ilgi gördü. Arapça ve İngilizce tercüman bulundurmayan katılımcı firmalar, zaman zaman zorluk yaşadı. Açıldığı günden itibaren yabancılar, fuara akın etti. Katılımcılarla yabancı heyetler arasında ciddi iş görüşmeleri ve iş bağlantıları yapıldı. Kapanma zamanına kadar fuar alanında süren pazarlıklar, akşam saatlerinde İzmir’in farklı mekanlarına taşındı. Katılımcılar, yerli ve yabancı mobilya alıcılarını farklı mekanlarda misafir ederken Efor Fuarcılık da Ada Gazinosu, İzmir Roofgarden ve Hilton Oteli’nde yaklaşık 2 bin kişilik heyeti akşam yemeğinde ağırladı.

Irak, Libya, Yemen, Mısır, Filistin, Tunus, Umman, Ürdün, Katar, Sudan, İsrail ve İtalya’dan alım heyetleri, MODEKO 2013'e yoğun ilgi gösterdi. Arapça ve İngilizce tercüman bulundurmaları konusundaki uyarıları dikkate almayan katılımcı firmalar zorluk çekti. Çeşitli illerden davet edilen Arapça tercümanlar, firmaların imdadına yetişti. İş görüşmeleri yapan katılımcı firmalar, bağlantı kurdukları sektör profesyonellerini fabrikalarındaki üretim alanlarına götürdü. Katılımcılar, genel olarak yabancı ziyaretçilerin iş bağlantılarından memnuniyetlerini dile getirdi.

Irak İşadamları Cemiyetleri Derneği Başkanı Mohamed al Hudieth ve Kuzey Irak Kürdistan Federasyonu Başkan Vekili Şıh Atta Mohamed Norie, Efor Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İşleyen’e birer teşekkür plaketi verdi. Heyet başkanları, fuarın mükemmel organize edildiğini, ciddi iş bağlantıları kurulduğunu, önümüzdeki dönemde de işbirliğini arttırarak sürdürmek istediklerini söyledi.

Yabancı misafirlerin memnuniyetinin kendilerini de mutlu ettiğini belirten İşleyen ise şunları söyledi: “Piyasalardaki durgunluğu dikkate alarak, yeni açılımlar için farklı ülkeleri hedef belirlemiştik. Hedeflerimizin üzerinde bir yabancı ziyaretçi kitlesine ulaştık. Gerek ziyaretçilerimiz gerekse katılımcılarımız, ortaya koyulan ticari bağlantılardan son derece memnun. Efor Fuarcılık’a inanan, güvenen tüm sektör profesyonellerine ve titiz bir çalışmayı ortaya koyan personelimize teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim