BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Türkiye’de ihracattaki düşüş Malatya’da da söz konusu. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan terör olaylarından dolayı ihracatta düşüş oldu.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya milletvekili adayı Şinasi Kazancıoğlu, İl Başkanı Mehmet Erdem, beraberindekilerle birlikte MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine işaret etti. Bu sıkıntılı sürecin bir an önce sona ermesini, kardeşliğin, birlikteliğin ve beraberliğin tesisi noktasında herkesin üzerine düşeni görevi yerine getirmesini arzu ettiklerini vurgulayan Erkoç, "Bin yıla yakın bu topraklarda birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşadık, bundan sonra da yaşayacağız. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. 1 Kasım seçimlerinde siyasi partilere başarılar diliyorum. Demokrasinin vazgeçilmezi siyasi partilerdir. Bu süreçte siyasi partiler, milletin bu hassasiyetini göz önünde tutarak hareket ederlerse ülkenin birlikteliğine, beraberliğine ve kardeşliğine bir katkı sunmuş olurlar.” ifadelerini kullandı.

Erkoç, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamlarına göre, Eylül’de ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 azalarak 10 milyar 613 milyon 551 bin dolar oldu. Türkiye’de ihracattaki düşüş Malatya’da da söz konusu. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan terör olaylarından dolayı ihracatta düşüş oldu. Daha önce bizim ihracatta ağırlığımız kayısı ve tekstildi. Ama son dönemde ihracatta 3 kalemde artışımız söz konusu. Bu sektörler makine ve aksamları sektörü, savunma ve havacılık sanayi sektörü ve çelik sektörü oldu. Malatya’yı geleceğe taşıyacak sektörlerin başında kayısı ve tekstil gelmekte bunlardan vazgeçmemiz mümkün değil, ama sağlık sektörü, su ürünleri, makine ve aksamları sektörü ve madencilik sektörü Malatya’yı geleceğe taşıyacak sektörlerin arasında yer alıyor.”

MHP Malatya milletvekili adayı Şinasi Kazancıoğlu ise şunları söyledi: “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası çok güzel bir binaya kavuştu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu binada Malatya ticareti ve ihracatı için güzel kararlar alınacaktır. Birkaç kaleme dayanan ihracatımızın 3 kalem daha artması sevindirici. Malatya öyle bir yer ki yerin altıda zengin, üstü de zengin. Yeraltı zenginliğini çok kullanamıyoruz. Kuluncak- Hekimhan bölgesindeki yeraltı zenginliği, gerek cevher zenginleştirme ve ihracat anlamında çok ciddi yatırımlar var. Malatya ekonomisine kısa sürede katkı sağlayacaktır. Malatya’nın sadece kayısı ile anılması Malatya’ya haksızlık. Başka değerlerimiz var. Yeni kurulacak hükümet ile bölge bazında değil il bazında teşvik isteyeceğiz. Malatya’yı, Ardahan’la aynı kategoriye koymak haksızlık olur. Bu konuda sayın başkana katılıyorum bunu gündeme taşımak gerekiyor.”

Editör: TE Bilisim