AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, mobil randevu taleplerinden ortalama 0,85 kuruş ila 1,5 lira ücret alındığını söyledi.

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelerinde soruları cevaplayan Bakan Müezzinoğlu,
telefonla randevulardan ücret alınıp alınmadığına ilişkin soruya şu cevabı verdi: “Bir defa internet ve mobil cihazlardan alınan herhangi bir ücret söz konusu değil ama kendi servis sağlayıcılarına ücret ödediği doğrudur. Bu rakamın da ortalama 0,85 kuruş olduğu, en fazla 1,5 lira olduğunu ifade edebilirim.”

Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin özlük haklarına yansımasıyla ilgili çalışmaların olduğunu da ifade ederek bunun yasalaşıp da icraata geçeceğini söyleyeceğini belirtti.

"Yardımcı sağlık personelinin önündeki 'yardımcı' kelimesini kaldıracak mısınız?" sorusuna Sağlık Bakanı “Hayır çünkü bizim sağlık alanında yardımcı sağlık elemanına ihtiyacımız var.” diye cevap verdi.

"Şehir hastaneleriyle yatak sayısı artıyor mu?" sorusuna ise “Planlamalarımızı 2023 vizyonuna göre yaptığımızda bir artışın olacağını görüyoruz. Şu anda yaklaşık 170 bin civarında yatak kapasitesine ulaşacağımızı hesaplıyoruz.” şeklinde cevap verdi. Müezzinoğlu, Bodrum Devlet Hastanesi’nin ihalesini nisanda bitirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. Muğla Devlet Hastanesi’nin inşaatının da hızla sürdüğünü aktardı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Kocaeli Devlet inşaat hâlinde, Derince Eğitim ve Araştırma, Körfez Devlet ek 75, Dilovası yeni bina. Şimdi, bunları vatandaş görüyor, inşallah şehir hastaneleriyle ilgili bir şey. Sıkıntılı olduğumuz Kocaeli aralıkta başlıyor.”

TARIM BAKANI: 363 BİN KİŞİYE 8,4 MİLYAR LİRA KREDİ VERİLDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise 0 faizli krediyle ilgili soruya verdiği cevapta Türk hayvancılığının çok önemli bir ivme kazandığını belirterek, 363 bin kişi tarafından 8,4 milyar lira kredi kullanıldığını söyledi. Eker, “Şimdi ben size bir şey söyleyeceğim: Bundan on sene önce biz bu 0 faizli kredileri çıkarmadığımız zaman Türkiye'de içinde 50'den fazla büyükbaş hayvan bulunan ahır sayısı, işletme sayısı 4 bin 300'dü. Şu anda 2013 rakamı 31 bin 419. Bunun manası şu: Türkiye'de 24 binin üzerinde yeni büyük işletme kuruldu, büyükbaş hayvan işletmesi. Bunu sayılarda da görüyoruz. Devraldığımız noktada Türkiye'nin sığır varlığı 9,9 milyon -sığır sayısı- 2014'te 14 milyon 774 bin, yüzde 51'lik bir artış var. Eker, koyun sayısında da yüzde 28'lik artış var, keçi sayısında yüzde 50'lik artış var, toplam küçükbaş hayvan sayısındaki artış oranı da yüzde 33. Şimdi, üretimde 8 milyon tondan 18 milyon tona çıktı süt üretimi. Dolayısıyla, bizim bütün bu verdiğimiz sıfır faizli.” diye konuştu

TÜBİTAK GEBZE YERLEŞKESİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, TÜBİTAK’ın Gebze arazisinin talan edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya, şöyle cevap verdi:

“TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nin girişinde büyükşehir belediyesinin 2010 yılında nazım imar planına uygun olarak yaptığı yol çalışması sonucu 3 parsel TÜBİTAK sınırları dışında kalmıştır. Ayrıca bu parsel şahıslarla hisseli olduğu parsellerdir. Aynı şekilde 2 parsel de büyükşehir belediyesinin, Bilişim Vadisi'ne giden alanda yeni açacağı yolun imar planı çalışmaları sonucunda TÜBİTAK sınırları dışında kalmaktadır. Toplamda 5 ayrı parselden oluşan 28 bin metrekarelik alan. 8 milyon metrekarede 28 bin metrekarelik alan, 5 parsel de yol çalışması neticesinde TÜBİTAK sınırları dışında kalmıştır. TÜBİTAK tarafından kullanım imkânı kalmayan bu parsellerin yeşil alan, refüj ve yol için belediyeye devri 2948 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 30'uncu maddesi çerçevesinde MAM Başkanı'na Bilim Kurulu tarafından yetki verildi. Görüşmeler sürüyor. Ayrıca şu anda Gebze Belediyesi'nin de TÜBİTAK sınırları içerisinde 2 bin 800 metrekare bir alanı var. Bunlar da takas edilecek. Bunların tamamı şu anda TÜBİTAK'ın sınırları dışında kalmış küçük parseller. 5 tane parsel.”

Editör: TE Bilisim