Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Ankara merkezli Nata Holding'in iştiraklerinden Net Yapı, Türkmenistan’da çölün ortasında şantiye kurarak 9 ayda, 27 kilometrelik demir yolu hattını tamamladı. Bu hatla Türkmenistan ve Kazakistan birbirine bağlandı.

Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, yatırımlarıyla ilgili bilgi verirken, Türkmenistan pazarının cazip olduğunu ve yabancı ortaklar için uygun koşulların oluşturulduğunu ifadeetti. Tanık, “İşlerini zamanında bitiren müteahhitlerin ödemeleri hemen yapılıyor, şunu da belirtmem gerekiyor ki; Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türk şirketlerinin rahat çalışabilmesi için her türlü kolaylığı sağlıyor.” dedi. Bereket’e fabrika kuran şirket, Serhetyaka-Oğuzhan arasında 234 kilometre uzunluğunda 110 kilovat (kw) elektirik iletim hattı inşaatı işini yaptı.

Benzer başka bir proje olan, Buzhu ve Serhetyaka istasyonları arasında 131 kilometre mesafeli enerji sinyalizasyon, bağlantı donatılarının tedariki ve inşaat, puantaj işlerinin devam etmekte olduğu bilgisini veren Namık Tanık, şimdiye kadar Türkmenistan'ın bütün eyaletlerinde pek çok değişik konuda önemli projeleri hayata geçirdiklerini aktardı. Nata Holding'in Türkmenistan'da üstlendiği işler arasında yol ve nehir geçişlerine yapılan 200 köprüyü inşası, elektrifikasyon ve telekomünikasyon yatırımları, Başkent Aşkabat'ın içinden geçen Karakum Kanalı'na çelik köprü kurulması gibi işler de bulunuyor.

Türkmenistan’ının Bereket Şehrinde, beton, direk, köprü girişi, bordür taşı, boru ve çeşitli prefabrik ürünler üreten Nata Holding'in bünyesinde Nata-Net-Hocalık cemiyeti adı altında Türkmenistan firması olarak faaliyet gösteren bir de fabrikası var.

Editör: TE Bilisim