AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Kayseri Adana yolu üzeri İncesu ilçesi yakınlarında faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk ve tek çinko üreten tesisi olan Çinkom’u, Nevşehir Üniversitesi Kimya Bölümü son sınıf öğrencileri ziyaret etti.

    Kimya bölümünden 3 öğretim elemanı ve yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı ziyarette, grup, laboratuvar alanlarını yerinde gördü ve fabrika ile üretim hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Öğrenciler, çevre gezisi sonrasında İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan ile fabrika alanı içerisinde yemekte bir araya geldi.

    Hayırsever işadamı Arslan ile yemekte sohbet etme fırsatını da bulan gençlerin, Çinkom gezileri, olumlu izlenimler bıraktı. Arslan, yemekte yaptığı konuşmasında, Nevşehir Üniversitesi Kimya Bölümü son sınıf öğrencileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “Üniversiteli gençlerin saha çalışmalarını reel sektörde faaliyet gösteren Türkiye’nin alanında tek olan Çinkom, Çinko Kurşun Metal ve Madencilik Sanayi fabrika üretim alanında yapmalarının çok önemli. Türkiye’nin sanayi sektöründe hızlı bir değişim ve gelişim dönemini yaşanıyor. Gençlerin iyi yönlendirilmesinin ülkenin geleceği açısından çok önemlidir. Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin 2012 yılı rakamları itibarı ile Çinkom sektöründe lider durumdadır.” dedi.

    Saffet Arslan, Çinkom’un Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 367. sırada yer aldığını belirterek, şu bilgileri verdi: “Bu yıl içerisinde Çinkom’a 20 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. Bunun 6,5 milyon dolarlık ilk bölümünü gerçekleştirdik. Geri kalan kısmı ise önümüzdeki aylarda tamamlanacak. Yatırımın tamamlanmasının ardından 2013 yılı ihracatımızı, 100 milyon dolara ulaştırmayı hedefliyoruz.”

    Nevşehir Üniversitesi Kimya Bölümü son sınıf öğrencileri, Saffet Arslan ile ziyaret anısına birlikte fotoğraf çektirerek fabrikadan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim