Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
BDDK resmi rakamlarına göre Bankaların kullandırdıkları ve yasal takibe düşmüş kredi miktarı 137 milyar TL ve %4,7 oranında olduğu açıklanırken; AKP'nin TBMM'ye sunduğu "banka ve şirket kurtarma paketi"nin ilgili maddelerinden ve yapılan tartışmalardan anlaşılacağı üzere gerçek rakamın 422 milyar TL ve toplam sorunlu kredi oranının ise % 16,8 civarında bulunduğu anlaşılmış oldu...

Nitekim TBMM'de teklifi savunanlar; yasal takibe düşen krediler dışında, "yakın izlemeye alınan krediler" tutarının da 285 milyar liraya fırladığını ifade ettiler. 

Komisyonda kabul edilerek TBMM Genel Kuruluna sevk edilen Torba Yasa teklifinin ilgili maddesini savunan AKP Milletvekili Mustafa SAVAŞ; "Kredilerini ödeyemeyen şirketlere İstanbul Yaklaşımı adı altında ödeme kolaylığı getirilmesini, özellikle geçen yıl ağustosta başlayan kur şoku, faizlerin yükselmesi ve enflasyon artışından dolayı şirketlerin kredi borçlarını ödemekte zora girdiklerini" anlattı. 

Yapılan tartışmalardan,Torba yasa teklifinde bireysel krediler için bir düzenleme olmadığı da anlaşılmaktadır.

Bu tartışmalardan sonra kaynağı nereden bulacaklarını da anlatsalardı biz de rahatlardık...Yine "alavere-dalavere Türk Mehmet nöbete" diyecekleri kanaatindeyiz..

R.GÖKDEMİR

Editör: TE Bilisim