Nuri Okutan'ın bilgilendirmesi şöyledir:

VARLIK FONU NEDİR? NEDEN OLUŞTURULDU? İŞTE GERÇEKLER

(Evet demeden önce siyasi görüşünüz ne olursa olsun mutlaka okuyunuz/izleyiniz )

Değerli milletimiz, kıymetli kardeşlerim,

Referandumda sizlerden EVET oyu vermenizi isteyen siyasal iktidarın propagandasında en fazla kullandığı husus, 15 yılda ülkenin kişi başı milli gelirini arttırdığı, ülkeyi her alanda kalkındırdığı söylemidir.

Bugün geldikleri son nokta ülkenin bütün varlıklarının bir özel Fona aktarılmasıdır.

Şimdi de bunu büyük bir ekonomik buluş gibi lanse etmeye, milletimizi aldatmaya çalışıyorlar.

Bir örnek vererek bu iktidarın, ekonomik varlık yönetimini anlatmak isterim.

THY; Filosundaki 380 uçağıyla 290 noktaya uçuyor bugün. Cirosu 10 milyar

Singapur Air; filosundaki 120 uçak ile 90 noktaya uçuyor. Cirosu 15 milyar

Bugün ülkemizin en önemli markası olarak kabul edilen, yurt dışında göz bebeğimiz dediğimiz THY’nin piyasa değeri ne kadar biliyor musunuz? 2.5 milyar dolar. Peki bir çarpıcı karşılaştırma yapayım o zaman size; BİM MARKETLER ZİNCİRİNİN piyasa değeri 4.5 milyar dolardır.

Maalesef bu iktidar ekonomiyi yönetmemekte rant alanlarını çok iyi planlamaktadır.

İKTİDAR EKONOMİYİ YÖNETMEZ RANT PLANLAR SADECE

Bir sabah kalktık baktık ki, bu ülkenin 10 yıllardan getirip büyüttüğü kurumlar bir oldu bittiye getirilerek VARLIK FONUNA devredilmiş. Peki nedir bu varlık fonu, bu kritik kararın OHAL şartlarında alınması ne anlama geliyor? Kamuoyu bu konuyu yeterince tartıştı mı?

Hazlarının peşinden giden, şımarık bir mirasyedi düşünün!

Devasa bir serveti tüketip, 5 kuşaktır ailesinin oturduğu köşkü son çare olarak kumar masasına koyan kumarbaz bir mirasyedi.

Sanırım Varlık Fonu en kolay bu örnekle anlatılır. Olan budur.

AKP hükümetlerinin yıllar yılı hoyratça tükettikleri kamu kaynakları ve dahi gelecek 20 yılımıza ipotek koyan kredi borçlanmaları bile artık yeterli gelmemektedir.

Daha kolay borçlanmak için, “nakit” görünce dayanmayan iktidar içinde Ziraat Bankası, Etibank (ki madenlerimiz demek bu) THY, Milli Piyango İdaresi gibi önemli varlıklarımızı bir anonim ortaklık çatısı altında topladı.

Böylece, Varlık Fonu adını verdiği değerler toplamını, “ yeni nakitler” uğruna ipoteğe hazırladı.

Artık AKP iktidarının elinde dünyanın bütün tefecilerinin iştahasını kabartacak, ekonomik değerler oluşturuldu.

Uluslararası tahkim güvencesiyle, kredinin geri ödemesinde sıkıntı olduğunda hemen mesela madenlerimize çökebilecek zemin varken, hangi tefeci “para emrinde” demez ki?

Değerli arkadaşlar!

Varlık Fonu dayatması, mevcut ekonomik tabloda “iflastan önceki son çıkış” hamlesi gibi okunur. Kaldı ki, kamu kaynaklarını sarf ederken müsriflikte çığır açan bu kadro çıkış diye sarıldığı hamle ile ülkeyi iflasa götürmektedir.

Osmanlı’nın yıkılış sürecindeki, duyunu umumiyedir bu aslında.

Uluslararası tefecilere sağlanan imtiyaz sayarsak, bir nevi kapitülasyon karalarıdır.

Bu iktidar aldığı kararlar ile her geçen gün ülkemizi uçuruma sürüklemektedir.

Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi! Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi!

Popülist politikalar uygulamadığını hep iddia edegelen mezkur kadro hükümet ettiği her dönemde kamu kaynaklarını kullanarak “seçmen dalkavukluğu” yapmaktan geri durmamıştır.

16 Nisan halk oylamasına gittiğimiz süreçte, devlet kaynakları EVET için fütursuzca kullanılırken, muhaliflere salon toplantılarında dahi tahammül edilmemektedir.

Devletin uçağı, devletin televizyonları, haber ajansları, devlet binaları “evet” e her türlü hizmet sunarken, “HAYIR” diyen insanların toplantıları basılmakta, ışıkları söndürülmekte, il ziyaretleri kimi valiliklerce yasaklanmaktadır.

Bu mudur adil seçim şartları? Bu mudur demokrasi?

Ama şunu görüyor ve biliyorum ki, necip milletimiz olanları görmüş ve kararını vermiştir. Hayır diyerek, gelecek nesillerini tek adam yönetiminden ve hırslarından koruyacak bir yüzde 55 var bu kadim milletin içinde. Var biliyoruz. Ak Parti seçmenleri içinde ve hatta hükümetin içinde dahi bu insaf ve izana sahip kesimlerin olduğunu biliyoruz.

Var bunu biliyor ve inanıyoruz. HAYIR’la kalın, selametle kalın…

NURİ OKUTAN

DUBLE YOLLAR, KÖPRÜLER, TÜNELLER VE YENİ ANAYASA GERÇEKLERİ'ni bilmek ister misiniz? Buyrun: 
https://www.facebook.com/nuriokutanMHP/videos/1331328780295531/


Editör: TE Bilisim