Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre köprü ve otoyollardaki trafiği azaltmak için şubat ayında KGS gişelerini HGS’ye (Hızlı Geçiş Sistemi) çeviren Ulaştırma Bakanlığı, şimdi de OGS gişelerini 6 ay içerisinde HGS’ye çevirerek tüm gişeleri kaldıracak. Tüketiciler ise tek hakim olacak HGS’ye geçişte OGS için ödedikleri depozitoyu alabilecek ancak cihaz bedellerini geri alamayacak.


Konu ile ilgili açıklama yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural, vatandaş için daha kolay olduğundan dolayı OGS’lerin HGS’ye çevrileceğini söyledi.

Yaklaşık 3 milyon OGS’nin yerini HGS’lerin alacağı bilgisini veren Tural, “Sistem 6 ay içinde tamamlanacak. Zaman içinde tüm gişeler kaldırılacak. Havadan okuma sistemi var. Bu sayede geçen araçlar sınıflarına göre okunabilecek ve ona göre ücretlendirilecek. Şu anda 2.1 milyon HGS kullanıcısı var” diye konuştu.

OGS cihazı satın alırken cihaz bedeli ve depozito parası ödeyen vatandaşları ise bir sürpriz bekliyor. HGS’ye geçişte ödedikleri depozito ücretini geri alabilecek olan tüketiciler, ödedikleri cihaz bedellerini geri alamayacak.

OGS sisteminin sağlayıcıları olan bankalar da, “OGS cihazını satın alanlar eğer depozito ödedilerse bunu geri alabilecek. Ancak cihazları geri alma şansımız yok. O yüzden cihaz bedellerini ödemek söz konusu değil” diyor.

Bir başka banka yetkilisi ise “Hiçbir şekilde ne depozito ne de cihaz bedeli geri ödenmiyor” yorumunu yapıyor.

BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı

PTT Genel Müdürü Tural ise, “Bankalar bu ücretleri depozito olarak değil cihaz bedeli olarak aldı. 3 yıllık garanti süresi dolan cihazların bedeli geri ödenmiyor.”

Editör: TE Bilisim