Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından "Rusya Federasyonu Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreterliği salonundaki seminere, OİB üyesi çok sayıda firmanın temsilcileri katıldı.

Programın açılışında konuşan TİM Rusya Federasyonu Ülke Masası Koordinatörü ve OİB Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Tetik, “Bugün sizlerle biraraya gelme nedenimiz, Rusya pazarına ilgi duyan sanayici ve ticaret erbaplarına bu pazarla ilgili bilgi vermek.” dedi. Rusya ve diğer pazarlar için doğru bilgiyi ilk ağızdan öğrenmenin önemli olduğuna işaret eden Tetik, “Bu pazar ve diğer pazarlar için dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi, doğru ağızdan bilgileri almaktır diyebilirim.” şeklinde konuştu. 2023 hedeflerinde Rusya’nın önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Rusya ile ilgili hızlı bir açılış yapmak gerekirse biz 2023 hedefindeki 500 milyar dolarlık ihracatta Rusya’yı çok önemli bir yerde görüyoruz. Aynı şekilde Rusya’nın da 2020 stratejisinde bize özel bir yer ayrılıyor. Kısacası iki ülke arasında çok sıcak ilişkiler var. Bunların ekonomik işbirliklerine de dönüşeceğini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ardından OİB Rusya Federasyonu Proje Koordinatörü Evren Belenlioğlu OİB Rusya Federasyonu etkinlikleri, Moskova Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği görevinde bulunmuş olan Murat Nesimoğlu ise Rusya Federasyonu hakkında bilgi verdi. Seminerden sonra katılımcılar tarafından Nesimoğlu’na Rusya ile ticaret, Rusya’da yatırım ve özellikle Rusya ekonomisindeki son gelişmelerle ilgili sorular yöneltildi.

Editör: TE Bilisim