Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Orman köylerinin kalkınması için hayati önemi olan Orköy kredileri yüzde 30 artıyor. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, 2012 yılında 3 milyon lira kredi dağıtırken, bu rakam 2013'te 4 milyon lira olarak belirlendi. Orman Genel Müdürlüğü'nce ödeneklerin serbest bırakılmasının ardından kredi verilmesine hemen başlanacak.

Eskişehir'de, 2012 yılında 69 aileye süt sığırcılığı, 45 aileye süt koyunculuğu, 5 aileye besi sığırcılığı kredisi verilmişti. Afyonkarahisar'da ise 110 aileye süt sığırcılığı, 6 aileye arıcılık, 5 aileye mandacılık, 81 aileye de güneş enerjisi ısıtma kredisi kullandırılmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, Orköy kredilerinin orman köylüleri için önemine değinerek, “2013 yılında daha fazla aileye kredi sağlayacağız. Kredi çeşitliliğimizi de artırıyoruz. Mesela ilk kez seracılık kredisi vermeyi planlıyoruz. Ekiplerimiz, köy köy gezerek kalkınma planlarını hazırlıyor, krediye uygun kişileri tespit ediyor.” dedi.

Orköy kredilerinde yıllık yüzde 1,7 gibi çok cüzi bir faiz uygulanıyor. Kredilerinin geri dönüşünde de yüzde 99’luk bir tahsilât oranına ulaşıldı.

Editör: TE Bilisim