Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin artan nüfusla birlikte 2020’ye kadar 100 milyon kişiye yeni iş sahası açması gerektiği bildirildi. Uzmanlara göre 2050’ye kadar 9 milyara ulaşması beklenen dünya nüfusuna yetmesi için yüzde 50 daha fazla gıda ve enerji, yüzde 30 daha fazla temiz su üretilmesi gerekiyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de bir konferansta konuşan sürdürülebilirlik danışmanı ve Cambridge Üniversitesi bilim kurulu üyesi Will Day, artan nüfusun ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla sunulması gereken 100 milyon yeni iş sahasının Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için zorlu bir görev olduğunu söyledi. Day, küresel ısınma ile yükselen deniz seviyesi ve alt-Sahara Afrikası’ndaki nüfusun 2030’a kadar ikiye katlanması sonucu tüm dünyanın sürdürülebilir çözümler uygulaması gerektiğini kaydetti.

Önümüzdeki 20 yıl boyunca tüm dünyayı farklı zorluklar beklediğini hatırlatan uzmanlar, sürdürülebilir kalkınmanın sadece gelişen değil gelişmiş toplumlar için de büyük önem arzettiğini vurguladı. Dolphin enerji CEO’su İbrahim El Ensari, Singapur’da 41 firmanın Şirket Sosyal Sorumluluk raporu yayınladığını, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise bu raporu yayınlayan firma sayısının 61’i bulduğunu söyledi.

İngiltere merkezli Prime Economics politika araştırma müdürü Ann Pettifor, 2007’den bu yana küresel borç miktarının 57 trilyon dolar arttığını belirtti. Küresel borçlanmasının gayri safi milli hasıladaki büyümeyi geçtiğini ve bunun da endişelere sebep olduğunu vurgulayan Pettifor, artan tüketim ve alışveriş kültürü ve ‘kullan-at’ mantığı neticesinde çevreye yayılan zararlı gazların çoğaldığını ve ağaç ve doğal yaşamın zarar gördüğünü kaydetti.

Editör: TE Bilisim