Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Elektrik kesintilerinden Türkiye'nin en büyük küçük ve orta boy sanayi üretim alanı olan Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi’ndeki (OSTİM) imalat işi yapan iş yerlerini de etkiledi. Üretim için enerji kullanamayan çalışanlar boş boş beklerken, işyeri sahipleri ise kesintinin ekonomik kayıplara neden olduğunu söyledi.

Lazerle enerji ağırlıklı metal kesim işi yapılan bir işyerinde işçiler, elektrik olmadığı için vakitlerini makinelerin bakımını yaparak geçirdi.
Başka bir metal işyerinde ise işçilerin işyerinin girişinde oturduğu gözlendi. İşçiler, enerji olmadığı için böyle oturduklarını belirterek, “Patron gidin demeden mesai bitinceye kadar burada bekleyeceğiz. Elektrik olmadığı için elimiz kolumuz bağlı kaldık. ” dediler.
Silindir üreticisi Hüseyin Güneş ise elektriğin kasti kesilmesi halinde sanayi açısından büyük kayıp olacağını belirterek, daha önce birkaç saatlik kesintiler yaşadıklarını ancak bunun farklı olduğunu ifade etti. Güneş kesintinin siparişlerini olumsuz etkilediğini vurguladı.
Madeni yağ işi yapan ve 25 kişi ile birlikte çalışan Turgut isimli kişi de “Komple etkiledi. Büyük kaybımız var. Kaybımızı kim verecek?” diye sordu.

Editör: TE Bilisim