Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Otobüs üretiminin 2015’te artacağı umut ediliyor. Sektörün önde gelen isimlerinden Temsa’nın Genel Müdürü Dinçer Çelik, bu senenin iyi geçeceğini vurguladı ve “Büyük şehir belediyelerinin alımlarının artacağını, onların yatırımlarının olacağı bir dönemi göreceğiz. Seçimlerin bunda etkili olma ihtimali var.” dedi.

Çelik, ürünlerine ilginin giderek arttığını dile getirdi.

Temsa’nın Safir VIP 41+1 markalı otobüsünün tanıtım toplantısında Çelik, Türkiye’de otobüs satışlarının 2014’te gerilediğini bildirdi. Çelik, şu açıklamalarda bulundu:

“2014’te satışlar 2013’e göre yüzde 26 daraldı. Bunun nedeni ne? Nedeni 2013 iyi bir sene olması. Normalde bin otobüs satılıyordu, ama 2013’te 2 bin 500 rakamını gördük. Tabii İETT alımlarının sonrasında yeni alım çok olmadı ve satışlar geriledi. Bu ortamda dahi biz yüzde 100 büyüdük. Şu da bilinmeli şehir içi otobüste birinciyiz. Öbür alanlarda da öyle. Umuyorum bu sene satışlar iyi olacak bizim adımıza.”

Temsa’nın üretim ve satışına değinen Çelik, şöyle devam etti:

“Adana fabrikamızda son 3 senede hatlarımızı iyi bir duruma getirdik. Taşıttan yararlananları önemli maliyetlere sokmama adına ödevimizi yaptık. Ürünlerimiz ortada, yakıt giderleri bağlamında otobüsçülerin lehine. Bu imkân onlar için iyi bir hizmet oldu. Üretimde gayet iyi bir durumdayız. Ağustos sonuna dek hatlar dolu. Tabii Safir VIP’nin yanında pek çok ürünümüz var. Şehir içi ile ilgili ürünleri yakında müşterilerimize sunacağız; Adana Belediyesi ve Van Belediyesi’nden, diğer belediyelerden alımlar olacak. Bu arada midibüste de iyi başlangıç var. Midibüs satışlarından Ocak ayında yüzde 38 pay aldık. Şubat ayı da iyi gidiyor. “

Çelik, Safir VIP’nin üretim ve satışlarına önemli katkı sunacağını anlattı; ilaveten “Bu sene minimum 250 sipariş aldık, rakam daha da artacak. Bu taşıt için pek çok şirket, yazıhane bağlantılar yaptı.” ifadelerini kullandı.

Dinçer Çelik, otobüsün 5 sene içinde kendini amorti edeceğini, bu yanı ile maliklerine yararlı olacağını sözlerine ekledi.



Yakıt tasarrufu vaat eden Safir VIP 41+1’in tanıtım toplantısına Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun’un da katıldı. Sabancı Center’da yapılan toplantının ardından Kamil Koç’a 40 otobüs verildi.



2013 ve 2014 otobüs satışı ve Temsa payı şöyle:


- 2013’te toplamda 7 bin 812 otobüs satıldı. Burada Temsa’nın payı yüzde 16 idi.

-2014’te 6 bin 348 otobüs satıldı. Burada Temsa’nın payı yüzde 30 idi.

-Şehir içi otobüs satışları 2013’te 2 bin 504 idi, 2014’te 802’ye geriledi. Burada Temsa’nın payı yüzde 37 idi.

Editör: TE Bilisim