Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) tarafından düzenlenen ‘1 Marka 1 Öykü’ söyleşisine katılan BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Dilek Ataygeldi, Pastaland markasıyla ulaştığı başarıyı anlattı. Gençliğinde bir gün otobüste yolculuk yaparken bir kızın, ‘Aslında herhangi bir kamu kurumuna rahatlıkla girebilirim ama ben gazetecilik yapmak istiyorum’ sözlerini duyduğunda istediği bir işe girme fikrinin doğduğunu söyleyen Ataygeldi, ailelere şöyle seslendi: "Ben bir dönem herhangi bir ideale, iş hedefine sahip olmadığım ve manevi olarak çok zorlandığım anları yaşadım. Ama sizler, kızlarınızın boşlukta olmaması, hedefleri olması için mutlaka iyi bir eğitim alarak iş sahibi olmalarını sağlamalısınız."

PASTAYLA GELEN BAŞARI

Ardından aile şirketi Ataygeldi gıdada zaman geçtikçe önemli işler yapmaya başladıklarını aktaran Ataygeldi, şunları anlattı: "2003 yılında, ağırlıklı olarak pastacılık malzemeleri ve ekipmanlarının, özel çikolata ürünlerinin satıldığı Pastaland firmasını kurdum. Bursa ilinde 3, Manisa ilinde 1 olmak üzere toplam 4 şubemizle evde pasta yapmak isteyenlere seçkin ürünler sunuyoruz. Pastaland, bugün, evde pasta imalatında ve detay çözüm olarak pastacılıkta bölgemizin en etkin pasta malzemeleri tedarikçisi haline geldi. Pasta üreticilerine yeni tekniklerin ve ürünlerin bilgi paylaşımını da içeren sunumunu yapan firmamız bayanlara pasta kursu çalışmaları ile de bu misyonu doğrultusunda faaliyetini günden güne arttırarak devam etmektedir. Ayrıca sadece bununla yetinmeyip süslemeler de yapıyoruz."

SOSYAL HAYAT VE İŞ HAYATI PARALEL OLMALI

Yaşadığı deneyimleri kadın girişimcilerle paylaşmaya devam eden Ataygeldi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sosyal hayatınız iş hayatınızla paralel giderse, hem başarıyı hem de gerçek huzuru yakalayabiliyorsunuz. Bu sebeple 2000 yılında Bursa Girişimci İşadamları Derneği’ne üye oldum. 2009 yılında çatı kuruluşumuz Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’a bağlı dernekler arasında bir ilk olarak BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu’nu kurduk. BUGİAD Yönetim Kurulu ve TUSKON Yönetim Kurulu üyesiyim. Bursa’da kadın girişimcilerin sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor."

Editör: TE Bilisim