Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
Bursa’da otomotiv devleri Renault ve Tofaş’ın ardından otomotiv yedek parça Coşkunöz’de de işçiler iş bırakma eylemine başladı. Dün saat 16.00 vardiyasına gelen işçiler içeri girmedi. İçerdekiler ise dışarıya çıkmadı.

Coşkunöz önünde ve içeride eylemini sürdüren işçiler, Renault ve TOFAŞ işçileri gibi, BOSCH işçileriyle aynı şartlarda çalışmak istiyor. Zam taleplerini dile getiren işçiler, haklarını alıncaya kadar eylemi sürdüreceklerini dile getirdi.

COŞKUNÖZ: TALEPLERİNİZİ YERİNE GETİRMEYECEĞİZ

Bu arada Coşkunöz yönetimi, işçilere eyleme son verme çağrısı yaptı. Coşkunöz’den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “15/05/2015 Cuma akşamı saat 23.30’dan itibaren işbaşı yapmamak ve biten vardiyanın ardından iş yerini terk etmemek suretiyle başlatmış olduğunuz eylemler kanun dışı olup, sonuçları bazı hukuki yaptırımları gerektirmektedir. Ayrıca yapmış olduğunuz eylemler neticesinde ileri sürmüş olduğunuz taleplerinizin işyerimiz tarafından yerine getirilmeyeceğini bilmenizi isteriz. Hiç istemediğimiz bir şekilde 60 yılı aşkın köklü kuruluşumuzun çalışanları ile karşı karşıya getirilmemesi için sağduyulu davranmanızı ve en kısa sürede işlerinizin başına dönmenizi beklemekteyiz. Bu itibarla vardiyası başlaya çalışanlarımızın iş başı yapması ve vardiyası sona eren çalışanlarımızın iş yerini terk etmesi hususunu önemle belirtiriz.”

Editör: TE Bilisim