Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Değerli Tüketiciler,
Gerek güncel sorunlarla ve gerekse sizlerden gelen şikayetler doğrultusunda, tüketici sorunlarının çözümü için elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.
Haklarımızı arayabilmemiz ve sorunlarımızı çözümlememiz için öncelikle yasal haklarımızı ve nerelere ne şekilde müracaat etmemiz gerektiğini bilmemiz gerekir.
Tüketici Hakem Heyetlerine ve Tüketici Mahkemelerine yapılacak başvurularda uygulanan parasal sınırlar her yıl değişmektedir.
Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda uygulanan parasal sınırlar 1 Ocak 2020’den itibaren geçerli olmak üzere artırıldı.
Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak  başvurularda, değeri 6 bin 920 Türk Lirası’nın altında bulunan uyuşmazlıklarda İlçe Tüketici Hakem Heyetleri, Büyükşehir belediyesi statüsünde olan illerde 6 bin 920 Türk Lirası ile 10 bin 390 Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri, Büyükşehir belediyesi  statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 10 bin 390 Türk Lirası’nın altında bulunan  uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri, Büyükşehir belediyesi statüsünde olmayan illere  bağlı ilçelerde  6 bin 920 Türk Lirası ile 10 bin 390 Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri görevlidir.
Tüm illerde, 10 bin 390 Türk Lirası üzerindeki uyuşmazlıklarda ise, Tüketici Mahkemeleri görevli olduğundan , 10 bin 390 Türk Lirası üzerindeki uyuşmazlıklarda doğrudan Tüketici Mahkemelerine müracaat edilmesi gerekir.
Görüşmek dileğiyle, saygılarımla.



İrfan ŞAFAK
Avrupa Tüketicileri Koruma Derneği  Genel Başkanı

Editör: TE Bilisim